Mergi la conţinutul principal

Nasuri infundate

Mirosul de balegar de porc care acopera orasul aproape seara de seara nu e deloc o problema noua. Ba mai mult, din nefericire, e o problema careia nici nu i se intrevede prea curind o rezolvare. Si asta pentru ca exista prea multe nasuri infundate dintre cele care ar putea rezolva problema.
Intr-un fel, il poti intelege pe Gheorghe Caruz, cel care detine Complexul de Porci de la care provine mirosul, ca nu vrea sa rezolve imediat problema, din moment ce nici autoritatile nu-l obliga sa faca asta. Clar, ca om de afaceri, Caruz e extrem de priceput, tinind cont ca firmele lui au scos, doar anul trecut, vreo 6,5 milioane de euro profit net, iar Complexul de Porci a realizat, in cei 8 ani de la infiintare, peste 10 milioane de euro. Si sint convins ca banii obtinuti i-a investit tot in firmele sale, pe care sa le faca mai competitive, el nefiind o persoana care sa afiseze o bogatie personala exagerata. Da, ar fi putut sa investeasca de mult 1 milion de euro in tehnologii care sa elimine mirosul de porc, caci nu banii sint problema, dar probabil a considerat ca nu asta e o prioritate, din moment ce nu doar autoritatile romanesti de mediu, ci si cele europene au nasurile infundate, dindu-i termen pina in 2011. Mai grav e ca, in contextul in care legislatia si autoritatile de mediu nu considera duhoarea de balegar o poluare, ci doar un disconfort, problema mirosului va ramine in aer, ca sa zic asa, chiar si dupa finalizarea investitiilor de la Complexul de Porci.
Dar atitudinea lui Gheorghe Caruz, care o face pe "niznaiul" si spune ca nu e sigur ca de la crescatoria lui vine mirosul, nu mai poate fi deloc de inteles. Iar cind simti duhoarea de balegar cum te loveste pe strada ti-e greu sa mai poti intelege de ce se intimpla asta intr-un oras care se vrea a fi european, de ce nimeni nu face nimic si de ce Garda de Mediu da din umeri, de ani si ani de zile. Oare daca am bascula citeva tone de balegar in curtea acestei institutii - pentru fertilizarea solului, nu de alta - tot la fel de lejer ar fi privita problema de catre inspectorii de mediu? In fond, amenda data ieri de Garda de Mediu, abia dupa ce presa a tocat subiectul pe toate fetele, ar fi trebuit data acum citiva ani.
Singura solutie ar putea fi dezvoltarea viitoare a orasului in directia actualului amplasament al Complexului de Porci, situatie in care terenul pe care se afla acesta ar deveni foarte valoros, iar in locul acestuia ar fi extrem de profitabila construirea unui complex comercial sau a unui cartier rezidential. Dar culmea e ca, desi au existat citeva tentative, zona dinspre Baldovinesti nu cunoaste nici un fel de dezvoltare. Si stiti de ce? Simplu: pentru ca miroase a porc!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu