Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nasul (I)

Se autointituleaza "Mafia Brailei", este o organizatie extrem de bine structurata din punct de vedere ierarhic, cu lideri bogati si influenti, locotenenti care stapinesc diferite zone ale orasului si executanti pregatiti sa comita la ordin cele mai singeroase fapte, pentru lichidarea dusmanilor. Organizatia actioneaza sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor si este impinzita in trei sferturi din municipiu - zona centrala, cartierele Obor, Hipodrom, Lacu Dulce, Chercea, Viziru, Radu Negru si Ansamblul Buzaului -, singurele zone in care nu a reusit sa patrunda fiind Brailita, Vidin si Pisc, aflate sub protectia fratilor Buricea si Haret.
Cartierele Obor, Hipodrom si o parte din Chercea, precum si Piata Concordia, sint controlate de Mihai Vincler si aghiotantii sai; Lacu Dulce este stapinit de Stanel Corbu; cartierele Viziru si Radu Negru sint controlate de banda fratilor Costica si Ghita Buricea; in Asamblul Buzaului legea o fac cei din gasca fratilor Ciocan. Toti acestia par sa-i poarte un respect deosebit celebrului Titel Cracanatu' si au, la rindul lor, executanti gata sa-si dea viata pentru binele organizatiei. Incet dar sigur, gruparile interlope tind sa devina o mare familie, inchegata, formata in mare parte din cumnati, cumetri, nasi, fini s.a.m.d., cea mai noua dovada fiind intentia lui "Cracanatu'" de a-l cununa pe Vincler, care, la rindul sau, il va nasi pe Costica Buricea.
De ani de zile, oamenii legii stiu de amploarea acestei organizatii care are la activ un numar impresionant de infractiuni - atit economice, cu fraude de miliarde de lei, cit si asasinate ramase nepedepsite -, insa de fiecare data au tratat evenimentele ca fiind "conflicte spontane si izolate", refuzind sa le priveasca in ansamblu si sa faca unele conexiuni intre ele. La fel de "izolate" si "inofensive" sint, in opinia autoritatilor, gruparile de cartier, catalogate drept "gasti razlete". Aceste gasti sint, insa, specializate in atacuri mafiote, recuperari de bani, taxe de protectie, santaj, recrutari de pustoaice pentru piata sexului din Occident si alte "mizilicuri" de acest gen. Reglarile de conturi au fost catalogate "conflicte spontane", crimele comise de membrii acestei familii au fost puse fie pe seama nebuniei temporare, legitimei aparari sau chiar a unor accidente nefericite, astfel incit criminalii se plimba acum cu limuzine sau isi ispasesc pedeapsa in sanatorii, la frecventa redusa.
Exista voci care sustin ca toate acestea au fost posibile gratie relatiilor strinse dintre membrii organizatiei si unii oameni ai legii cu functii inalte, dar si a zecilor de mii de euro care au ingrasat conturile functionarilor platiti din buzunarele cetatenilor. In ciuda probelor pe care le detin, din motive numai de ei stiute, oamenii legii tolereaza de ani in sir activitatile infractionale de acest tip si declara sus si tare ca nu exista legaturi intre liderii gruparilor de cartier si nasi.
"Obiectiv" a intrat in posesia unor inregistrari video care demonstreaza inca o data - daca mai era necesar - relatiile dintre cei care conduc orasul din umbra, spulberind varianta oamenilor legii, care sustin ca la Braila nu exista structuri de crima organizata. Inregistrarile au fost realizate cu ocazia botezului fiicei lui Stanel Corbu, din Lacu Dulce, petrecere care a avut loc pe 12 decembrie 2005, in restaurantul "Matteo" de linga Piata Halelor. "Cracanatu'", "Oaie", Costica si Ghita Buricea, Vincler, nepotii acestuia, Ila si Victor (Ila a cazut in dizgratia lui Vincler la scurt timp dupa botez, in preajma Craciunului, cind Vincler i-a ordonat sa atace un echipaj de Politie, in Piata Concordia, iar el a refuzat sa execute), Adi Baziru, Marcel Ciulei, zis "Maresalu'" (intors recent din Franta), Vasile Geba, zis "Ghiban", Spartacus Bancuta (fiul lui Comitet), Cassius-Clay, Valter si Alfred Bancuta, Tiberius Bancuta (cumnatul lui Alfred), Mihai Ciocan (unul dintre fratii care dicteaza pe Buzaului), "Pirnaie" de pe Garii, "Leone" (finul unui ofiter de Politie), "Firica" si "Cici", Ion "Femeia", "Bodo", Nicu de la Independenta, "Maghighi" si "Titiu" - sint doar citiva dintre petrecaretii care au dansat cot la cot si au ciocnit cite un paharel in cinstea fetitei lui Corbu, "fratele" lor. S-a aruncat cu mii de euro, iar celebrul manelist Stefan de la Barbulesti a "turnat" sute de dedicatii, pentru "reprezentantii Brailei", unora cintindu-le la telefon, deoarece erau "ocupati" prin puscarie si nu au putut merge la botez.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii