Poliţia sanitar-veterinară a animalelor funcţionează ca serviciu, în cadrul Direcţiei generale control oficial din ANSVSA, după ce Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi o hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea ANSVSA. Inspectorii trebuie să controleze ferme, crescătorii şi vor putea merge în inspecţie la grădina zoologică şi la circ, pentru a vedea cum sunt tratate animalele. Ei vor verifica şi laboratoarele în care se fac experimente.
În acelaşi timp, controalele în adăposturile de câini fără stăpân vor continua. În Bucureşti, Poliţia Animalelor va avea opt angajaţi, iar în fiecare judeţ va lucra un inspector.
Cele mai grave încălcări ale legislaţiei privind protecţia animalelor, adică uciderea şi schingiuirea lor sau folosirea la lupte, pot fi pedepsite cu închisoare de la trei luni la un an. Pentru nerespectarea condiţiilor de creştere şi hrănire, se pot da amenzi de până la 5.000 de lei.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.