Mergi la conţinutul principal

În 2017, Anamaria Ioniță și-a îndeplinit obiectivele

* a devenit campioană balcanică și a cucerit aurul în competiția internă la heptatlon * prima parte a noului sezon competițional 2018 stă însă sub semnul întrebării * “Problemele de sănătate pe care le-am avut în decembrie ar putea să mă țină departe de competiții în această iarnă”, spune cu amărăciune în glas Anamaria Ioniță     

 

În anul recent încheiat Anamaria Ioniță, sportivă cu dublă legitimare, CSM Brăila - CSU Pitești, poate fi considerată cea mai valoroasă atletă din Brăila. În sezonul de iarnă Ioniță a devenit vicecampioană națională la 60 m garduri și la pentatlon. În aer liber brăileanca a avut evoluții foarte bune atât la naționalele de probe individuale cât și le cele de probe combinate. La finalele Campionatelor Naționale de probe individuale Anamaria Ioniță a cucerit patru medalii, două de argint, la 100 și 400 m garduri și două de bronz, la 200 și 400 m plat. Atleta brăileană și-a trecut în cont trei medalii și la Balcaniadă. Ioniță a cucerit aurul cu ștafeta 4X400 m plat, a devenit vicecampioană balcanică la 4X100 m plat și a cucerit medalia de bronz la 100 m garduri.

La Campionatul Național de probe combinate Anamaria Ioniță a cucerit medalia de aur la heptatlon.

Ioniță a început pregătirile pentru sezonul indoor din acest an încă din septembrie 2017 însă în decembrie a avut probleme de sănătate care au ținut-o departe de pista de atletism, iar acest lucru i-ar putea face incertă participarea la competițiile din sezonul de iarnă care încep din weekend-ul următor.

“Anul competițional 2017 a fost unul foarte bun pentru mine deoarece mi-am îndeplinit toate obiectivele. Am cucerit șase medalii pe plan intern, trei medalii la Balcaniada de senioare, printre care și una de aur și am devenit campioană națională la heptatlon. Probeleme de sănătate pe care le-am avut în decembrie 2017 ar putea să mă țină departe de competiții în această iarnă. Eu mă pregătesc totuși, iar dacă voi considera că pot participa la cote superioare voi concura la naționale, în proba de 60 m garduri. Dacă nu, voi aștepta sezonul de vară, ne-a declarat Anamaria Ioniță.

În afară de pregătirea sa pentru competițiile atletice Anamaria Ioniță este preparator fizic la echipa de baschet Cuza Sport, dar îi antrenează și pe micuții atleți de la CSM Brăila.

Am acceptat provocarea de la Cuza Sport și cred că am făcut o alegere bună pentru că acolo este un colectiv unit, dornic de perfomanță. Echipa este pe un drum bun și sperăm ca împreună, printr-un efort cojugat să ne îndeplinim visul de a promova în Liga Națională de baschet. Cu micuții atleți de la CSM Brăila pregătirile merg, de asemenea, foarte bine. În martie avem primele teste oficiale la nivelul copiilor 3 și 2, urmând ca, în iunie, să avem cât mai mulți calificați la etapa finală, a mai spus Anamaria Ioniță.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro