Mergi la conţinutul principal

Muzica Militară a Ganizoanei Brăila, prezentă la cel mai mare festival al orchestrelor militare din Europa

• este vorba de Parada Muzicală a Națiunilor „MusikParada 2023”, care s-a desfășurat în orașele Dresda, Magdeburg, Berlin și Cottbus, din Germania • Muzica Militară a Garnizoanei Brăila a fost însoțită de Ansamblul de Dansuri Populare „Mugurașul” al Palatului Copiilor

 

Brăileni la „MusikParade 2023”.

Astfel, la invitația partenerului german, în perioada 8-13 februarie 2023, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, însoțită de Ansamblul de Dansuri Populare „Mugurașul” al Palatului Copiilor Brăila, a participat la cea de-a XV-a ediție a Paradei Muzicale a Națiunilor „MusikParade 2023”, organizată în orașele Dresda (Margo Arena), Magdeburg, Berlin și Cottbus, din Germania. Dirijor: Lt. Raul-Ionuț Badale, instructor coregraf Marius-Sandrino Epure. „MusikParade 2023” este cel mai mare festival al orchestrelor de suflători militare care se desfășoară în fiecare an pe continentul european. „În cadrul fiecărei ediții, MusikParade aduce în fața publicului spectator cele mai titrate orchestre de suflători, acestea prezentând un vast repertoriu muzical din care nu lipsesc creațiile de muzică jazz, pop, clasic și dance sau interludiile tradiționale din repertoriul fanfarelor participante”, precizează surse militare.

La festivitatea de deschidere a Paradei Muzicale a Națiunilor, „MusikParade 2023”, desfășurată la Magdeburg, Germania, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila a evoluat alături de Orchestra de suflători a Liceului de Arte din orașul Lviv, din Ucraina, sub bagheta dirijorală a lt. Raul-Ionuț Badale. S-au interpretat Florentiner March - Julius Fucik și Ghutulsky - March.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro