În continuare au evoluat pe scenă elevii de la Palatul Copiilor, care şi-au început programul artistic cu versuri. Au mai evoluat Costel Ciupercă şi Sony Maria, grupul de acordeoane "Valsuri de concert", formaţia "Junior" şi apreciatul Ansamblu folcloric al Palatului Copiilor, care a fost şi el aplaudat de brăilenii ce se plimbau pe Esplanadă.
Copiii din formaţia de muzică folk "Generaţii" au interpretat şi ei şapte melodii printre care: "Cântec de oameni", "Jurământ pentru Ardeal", sau "Icoana lui Iancu", ce au mobilizat asistenţa. Până la ora 15.00 au oferit un program artistic Gabriel şi Tudorel Săcăluş, după care a urmat momentul în care a cântat Nelu Vlad şi Formaţia "Azur". Ansamblul de la Însurăţei a bucurat din nou privirile brăilenilor cu o horă, un dans mocănesc, "Sucitoarele" şi "Brâul".
După ora 16.00 pe scenă a urcat Gore Belanschi, şi el foarte aplaudat de brăileni. Ziua Naţională a României s-a încheiat la Brăila cu spectacolul de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul artistic "Veselia la români". Au participat Mariana Stan şi grupul de dansatori "Veselia" care a prezentat dansuri din Oltenia, după care a cântat Andrada şi au fost jucate dansuri populare din Banat, iar Geta Postolache a interpretat cântece moldoveneşti însoţite de dansuri populare din aceeaşi zonă. În final, regiunea Maramureşului a fost reprezentată de Ionuţ Sidău, evoluţia sa fiind însoţită şi de dansuri populare din Maramureş şi Oaş.