Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzeul Brailei este membru al Asociatiei Muzeelor din Romania

Una dintre primele institutii inscrise in reteaua muzeelor din Romania, numita Asociatia Muzeelor din Romania, infiintata la initiativa Muzeului Literaturii Romane, este Muzeul Brailei.
Asociatia Muzeelor din Romania este o retea de tip institutional, cu reprezentativitate nationala, care urmareste sprijinirea si dezvoltarea vietii muzeelor, orientindu-si activitatile asupra: patrimoniului, infrastructurii muzeelor, creatiei, pregatirii profesionale a personalului din muzee.
Directorul Muzeului Brailei, dr. Ionel Candea, a spus ca acesta este un inceput care urmareste sa faca mai auzit cuvintul muzeelor. "Deocamdata nu putem discuta de beneficii atit timp cit legislatia muzeelor sufera transformari. Dupa aparitia legii in Monitorul Oficial si crearea cadrului legislativ necesar, se va trece la urmatoarele doua etape. Prima vizeaza acreditarea muzeelor, operatiune care va consfinti existenta fiecarei institutii muzeale, indiferent de rangul ei. Pentru a realiza acest lucru, pe 30 ianuarie se vor stabili, in comisii, criteriile pe baza carora va fi evaluat fiecare muzeu. Apoi, va urma etapa de clasificare a muzeelor, in nationale, regionale, judetene si de interes local. Pentru ca toate legile sa fie aliniate celor europene, mai trebuie modificata si legea patrimoniului mobil. Abia dupa aceasta modificare vom putea vorbi despre cresterea puterii Asociatiei muzeelor", a explicat directorul Muzeului Brailei, dr. Ionel Candea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii