Mergi la conţinutul principal
Elevii de la Centrul Educațional Comunitar Viziru, la "Științele Naturii"

Muzeul Brăilei "Carol I", luat cu asalt de copii

* zeci de elevi ai Centrului Educațional Comunitar Viziru, însoțiți de patru profesori și de primarul comunei, Cornelia Măcrineanu, au vizitat Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei "Carol I" * zeci de școli și licee din municipiu și județ și-au trimis elevii la expozițiile muzeului brăilean, în ultimele săptămâni * numai în "Noaptea Muzeelor", în doar cinci ore, aproape 10.000 de brăileni - tineri și vârstnici - au vizitat secțiile Muzeului Brăilei, ceea ce reprezintă un record absolut

 

"Copii frumoși, alături de dascăli inimoși la Muzeul Brăilei "Carol I", Secția Științele Naturii. Creștem și învățăm împreună". Astfel caracteriza, în două fraze, dr. Costin Croitoru, directorul interimar al Muzeului Brăilei "Carol I", activitatea pusă la punct de Primăria Comunei Viziru, cu sprijinul dascălilor din localtate. Nu este singura de acest fel. În ultimele săptămâni, sute de elevi și adolescenți au trecut pragul muzeului brăilean.

Potrivit dr. Costin Croitoru, în ziua de joi, 8 iulie a.c., Primăria Comunei Viziru a organizat deplasarea copiilor de la Centrul Educațional Comunitar Viziru, județul Brăila, la Muzeul Brăilei "Carol I" - Secția Științele Naturii. Copiii au fost însoțiți de prof. Mariana Tarahoi, prof. Fănica Lemnaru, prof. Tincuța Jernica, prof. Neluța Ichim și de Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru.

Grupul de copii de la Viziru a vizitat Expoziția permanentă a Secției Științele Naturii, condusă de dr. Nicolae Onea, precum și Expoziția temporară foto-documentară "Artizanii naturii". A prezentat Elena Buzea, referent în cadrul Secției Științele Naturi - Muzeul Brăilei "Carol I".

În ultima vreme, copiii brăileni au luat cu asalt, la propriu, expozițiile muzeului brăilean, redescoperind comorile de artă și artefactele vechi de milenii adăpostite de prestigioasa instituție. Pe 3 iulie, în Sala "Regele Ferdinand I și Regina Maria" a fost organizată serbarea clasei a V-a A de la Liceul de Arte "Hariclea Darclee", din Brăila, coordonați de înv. Rodica Datcu, iar pe 30 iunie, tot aici, a avut loc festiviatea de premiere organizată de "Club Murgoci Debate Society", prof. îndrumător Ana Coman. Și exemplele pot continua. Potrivit reprezentanților instituției din Piața Traian nr. 3, în cele cinci ore de activități desfășurate în "Noaptea Muzeelor", aproape 10.000 de persoane - copii, tineri și vârstnici - au trecut pragul secțiilor Muzeului Brăilei "Carol I", ceea ce reprezintă un record absolut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro