* pe 2 iunie, dr. Costin Croitoru a inițiat demersuri la Secretariatul General al Guvernului pentru înființarea, la Universitatea de Stat din Cahul, a unui Centru de Documentare a Istoriei Locale * centrul va avea cărți apărute la Editura "Istros" a Muzeului Brăilei "Carol I" * tot miercuri, managerul interimar al Muzeului Brăilei "Carol I" a semnat un important protocol de colaborare cu Muzeul Național de Geologie București, instituție fondată, ca și muzeul brăilean, prin Decret Regal semnat de M.S. Regele Carol I
Managerul interimar al Muzeului Brăilei "Carol I", dr. Costin Croitoru, a reușit, într-o singură zi, să încheie două parteneriate importante pentru instituția pe care o conduce și pentru orașul de la Dunăre, cimentând, astfel, relațiile cu frații noștri de peste Prut și cu marile instituții de cultură românești.
"Astăzi (miercuri, 2 iunie - n.r.) am avut o discuție prealabilă la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relația cu Republica Moldova, cu dl. secretar de stat Adrian Dupu și dl. director Nicolae Ivaschescu, pentru înființarea la Cahul, în Republica Moldova, a unui Centru de Documentare a Istoriei Locale (în incinta Universității de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu") cu cărți de la Editura Istros a Muzeului Brăilei "Carol I", instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Brăila", a precizat managerul Muzeului Brăilei "Carol I", dr. Costin Croitoru, care este și cadru didactic la Universitatea de Stat din Cahul.
Tot miercuri, managerul Muzeului Brăilei "CAROL I" a semnat un important protocol de colaborare cu Muzeul Național de Geologie.
"Având în vedere moștenirea cultural-istorică comună - ambele instituții fiind înființate prin Decret Regal semnat de Majestatea Sa Regele Carol I al României - dr. Costin Emilian Croitoru, alături de Șeful Departamentului Instalații de Interes Național IGR București - Muzeul Național de Geologie, dr. Delia-Georgeta Dumitraș, au parafat astăzi, 2 iunie 2021, protocolul de colaborare prin care cele două părți își recunosc în mod bilateral și neechivoc rolul important pe care îl joacă în societate prin promovarea valorii, a calității, a unui sistem prin intermediul căruia se dorește atingerea unor niveluri superioare ale relațiilor profesionale, prin apărarea intereselor individuale, dar și de grup, prin punerea la dispoziția membrilor societății a unor programe cu suport civic, cultural și științific bazate pe soluții sociale moderne, transparente și europene, viabile din punct de vedere economic, originale din punct de vedere cultural și accesibile din punct de vedere comunicațional", au precizat reprezentanții Muzeului Național de Geologie București, mândri de parteneriatul încheiat cu reprezentanții Muzeului Brăilei "Carol I".
La întâlnirea de la București au participat și Mariana Vernescu, de la Muzeul Brăilei "Carol I" și Ramona Bălășcuță, Responsabil Compartiment Marketing Relații Publice, Mass-Media al IGR - Muzeul Național de Geologie.