Mergi la conţinutul principal
"Călătorie în timp. Trecutul desenat de copii"

Muzeul Brăilei "Carol I", deschidere către tineri și adolescenți

*  Secția Arheologie a Muzeului organizează un inedit concurs pentru elevi cu vârste între 6 și 14 ani, pasionați de istorie, pictură și desen * premiile constau în accesul gratuit la expozițiile temporare sau permanente ale muzeului *   festivitatea de premiere va avea loc în data de 12 iunie 2021, în cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor"

 

Concurs cu premii pentru școlarii pasionați de pictură și desen, din Brăila. 

Secția Arheologie a Muzeului Brăilei "Carol I" organizează, zilele acestea, un concurs de creație artistică pentru școlarii claselor primare și gimnaziale din municipiu, cu tema "Călătorie în timp. Trecutul desenat de copii".

"Dacă ai între 6 și 14 ani, ești pasionat de pictură sau desen și vrei săștigi un premiu, te așteptăm în expoziția permanentă a Secției Arheologie a Muzeului Brăilei "Carol I" din Piața Traian nr. 3, pentru a alege unul sau mai multe exponate pe care să le incluzi într-o poveste desenată sau pictată despre trecut, așa cum ți-o imaginezi tu. Noi am ascuns pentru tine indicii în câteva vitrine și te așteptăm să le descoperi. Ia cu tine părinții, bunicii, un frate sau o soră mai mare și vino să alegi obiectul preferat", se precizează în comunicatul Muzeului.

Intrarea pentru participanții la concurs și pentru însoțitorii lor este gratuită în perioada 19 mai - 4 iunie 2021, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 16.00. În acest fel, organizatorii speră să atragă cât mai mulți copii, tineri și bătrâni în sălile Muzeului Brăilei "Carol I". 

Pentru a participa la concurs, școlarii sunt invitați să trimită, fiecare, povestea sa desenată sau pictată până luni, 7 iunie 2021, ora 16.00, pe adresa de e-mail: viorelstoyan@yahoo.com, în mesageria paginii de Facebook Memorie și Identitate Culturală MemIDCult. Lucrările participanților vor putea fi depuse, de asemenea, la sediul Muzeului din Piața Traian nr. 3. Povestea trebuie să fie însoțită de numele și vârsta copilului, numele unui părinte sau al oricărei alte persoane adulte, pentru contact și un număr de telefon.

Premiile sunt pe măsura evenimentului cultural: 3 x Premii I (acces gratuit pentru 3 persoane la toate expozițiile permanente și temporare ale Muzeului); 5 x Premii II (acces gratuit pentru 3 persoane la una dintre expozițiile permanente și temporare ale Muzeului, la alegere); 7 x Premii III (acces gratuit la 2 persoane la una dintre expozițiile permanente și temporare ale Muzeului, la alegere). De asemenea, toți elevii care trimit lucrări pentru concursul Secției Arheologie vor primi Diplome de participare.

"Festivitatea de premiere va avea loc în data de 12 iunie 2021, în cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor" și tot atunci poveștile premiate vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții dedicate acestui concurs. Prin participarea la acest concurs, părinții sau tutorii legali ai copiilor își exprimă acordul implicit ca desenele sau picturile copiilor să fie folosite într-o expoziție dedicată și pentru promovarea acestei activități", precizează muzeograful Viorel Stoian, coordonatorul activității.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro