În ce priveşte limitele de personal vehiculate de unii politicieni pentru primăriile comunale, în funcţie de numărul de locuitori, Stancu este de părere că nici la acest capitol nu se poate tăia din pix, pe o hârtie, la Bucureşti, în orb: "Eu cred că atunci când au fost aprobate de către consiliile locale, organigramele acestea au avut o anumită fundamentare şi să rupem acum un echilibru care a fost studiat, nu este o normalitate. Probabil că se mai pot rupe unul-doi angajaţi, acolo unde angajările s-au făcut pe anumite criterii. O să discutăm săptămâna aceasta cu primarii pe această temă, pentru că nu se poate trece la luarea unor măsuri, fără a analiza. În plus, trebuie să vedem şi legislaţia clară, pentru că acum vorbim pe vorbe, pe zvonuri, nu ştim nimic sigur".
Preşedintele CJ este uimit şi de ideile unor lideri politici de la centru, cu privire la varianta ca dacă primăriile care doresc să aibă un număr de personal superior limitei impuse prin HG, să găsească singure fonduri de finanţare pentru salariile angajaţilor suplimentari: "Cineva spunea că se taie banii de la Guvern şi autorităţile locale trebuie să suporte din banii proprii, dacă vor un număr mai mare de angajaţi. Dacă vrem să facem administraţie în România, trebuie să ţinem cont şi de puterea economică a unui judeţ. Nu toată lumea are port la mare sau combinat siderurgic, care, de altfel, a fost susţinut de-a lungul anilor de întregul popor român, şi nu toată lumea are Valea Prahovei".
Deputatul PSD Mihai Tudose este şi el de părere că unele calcule făcute strict teoretic, dar fără nicio legătură cu realitatea, duc la un rezultat aberant: "A fost la un moment dat lansată pe piaţă ideea că nu se poate ca administraţii care se ocupă de destinele unor oraşe sau judeţe de dimensiuni diferite să aibă acelaşi număr de angajaţi. Pe logica aceasta, CJ Constanţa sau Galaţiul ar trebui să aibă o jumătate de paznic. Cam asta ar fi logica, dusă la absurd".