Mergi la conţinutul principal

Muzeul şi Biblioteca Judeţeană, pasibile de reduceri de personal

El spune că personalul CJ Brăila este oricum sub limita maximă despre care se vorbeşte în ultimele zile, însă, ca principiu, nu înţelege de unde şi până unde s-a stabilit ca aceste consilii judeţene să aibă maximum 180 de angajaţi. Stancu are însă în vedere alte două instituţii din subordinea CJ, la care ar putea fi nevoie de disponibilizări: "Eu cred că or fi dat în cărţi, nu ştiu cum au stabilit numărul ăsta. De ce 180 şi nu 170 sau de ce nu 230? Sunt mulţi cei care îşi dau cu presupusul şi, între a vorbi şi a simţi realitatea din fiecare zonă, e o mare diferenţă. Brăila stă bine în ceea ce priveşte personalul din administraţie. CJ Brăila nu are 180 de angajaţi, avem mult mai puţini. Avem o problemă la Patrimoniu, din punctul meu de vedere, dar putem rezolva, o să facem o redistribuire între direcţii. Pot fi discuţii privind reducerile de personal legate de Muzeu sau de Biblioteca Judeţeană, dar nu pot să fac acum afirmaţii dacă acolo sunt mulţi sau puţini. În orice caz, reducerile de personal trebuie făcute în litera şi-n spiritul legii şi nu cred că o Hotărâre de Guvern poate să ducă la diminuarea personalului, decât poate după o analiză în plenul consiliilor respective. Acestea pot lua în calcul o HG dacă aceasta poate fi aplicată, că se poate să aplicăm măsuri care să ducă la blocarea sistemului administrativ".

În ce priveşte limitele de personal vehiculate de unii politicieni pentru primăriile comunale, în funcţie de numărul de locuitori, Stancu este de părere că nici la acest capitol nu se poate tăia din pix, pe o hârtie, la Bucureşti, în orb: "Eu cred că atunci când au fost aprobate de către consiliile locale, organigramele acestea au avut o anumită fundamentare şi să rupem acum un echilibru care a fost studiat, nu este o normalitate. Probabil că se mai pot rupe unul-doi angajaţi, acolo unde angajările s-au făcut pe anumite criterii. O să discutăm săptămâna aceasta cu primarii pe această temă, pentru că nu se poate trece la luarea unor măsuri, fără a analiza. În plus, trebuie să vedem şi legislaţia clară, pentru că acum vorbim pe vorbe, pe zvonuri, nu ştim nimic sigur".

Preşedintele CJ este uimit şi de ideile unor lideri politici de la centru, cu privire la varianta ca dacă primăriile care doresc să aibă un număr de personal superior limitei impuse prin HG, să găsească singure fonduri de finanţare pentru salariile angajaţilor suplimentari: "Cineva spunea că se taie banii de la Guvern şi autorităţile locale trebuie să suporte din banii proprii, dacă vor un număr mai mare de angajaţi. Dacă vrem să facem administraţie în România, trebuie să ţinem cont şi de puterea economică a unui judeţ. Nu toată lumea are port la mare sau combinat siderurgic, care, de altfel, a fost susţinut de-a lungul anilor de întregul popor român, şi nu toată lumea are Valea Prahovei".

Deputatul PSD Mihai Tudose este şi el de părere că unele calcule făcute strict teoretic, dar fără nicio legătură cu realitatea, duc la un rezultat aberant: "A fost la un moment dat lansată pe piaţă ideea că nu se poate ca administraţii care se ocupă de destinele unor oraşe sau judeţe de dimensiuni diferite să aibă acelaşi număr de angajaţi. Pe logica aceasta, CJ Constanţa sau Galaţiul ar trebui să aibă o jumătate de paznic. Cam asta ar fi logica, dusă la absurd".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro