Muzeografi brăileni prezenți la Conferința Națională de Educație Muzeală, de la București | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Muzeografi brăileni prezenți la Conferința Națională de Educație Muzeală, de la București

• evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” • muzeografii Georgiana Papurică și Fatme Nistoroi, de la Muzeul Brăilei „Carol I”, au prezentat Proiectul „Naturart. Simbioza dintre natură și artă” • NATURART este o inițiativă de educație ecologică prin artă, având drept scop cunoașterea și protecția mediului înconjurător

 

Proiectul „Naturart. Simbioza dintre natură și artă” a fost prezentat, săptămâna aceasta, în cadrul Conferinței Naționale de Educație Muzeală - Ediția a VII-a, care s-a desfășurat joi, 21 noiembrie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, din București, sub genericul „Viitorul educației muzeale în era inteligenței artificiale“.

La eveniment, au participat muzeografi și specialiști din toată țara. Din partea Muzeului Brăilei „Carol I” au participat și au prezentat Proiectul „Naturart. Simbioza dintre natură și artă” muzeografii Georgiana Papurică și Fatme Nistoroi, doi dintre coordonatorii acestui proiect.

Potrivit coordonatorilor, proiectul NATURART este o inițiativă de educație ecologică prin artă, având drept scop cunoașterea și protecția mediului înconjurător prin responsabilizare și cultivarea respectului față de natură. Proiectul propune o serie de ateliere educaționale interactive, care încurajează participanții să descopere și să valorifice sustenabil resursele naturale și reciclabile în procesul lor creativ.

La ediția a VII-a a Conferinței Naționale de Educație Muzeală, de la București, au fost prezenți specialiști din domeniul educației, culturii, muzeologiei și nu numai. Temele supuse dezbaterii au fost următoarele: 1. „De la tradiție la tehnologie: Care este impactul tehnologiei asupra promovării patrimoniului cultural? Care va fi viitorul educației muzeale în era inteligenței artificiale?” și 2. „Colaborarea dintre muzee și școli: Există modele de parteneriate eficiente între instituțiile muzeale și sistemul educațional? Care sunt strategiile adaptate cunoștiințelor și nevoilor tinerei generații, pe care le pot folosi muzeele pentru atragerea acesteia către cunoașterea și aprecierea patrimnoniului cultural?”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro