Mergi la conţinutul principal

Municipiul va fi rascolit de o noua serie de lucrari de reabilitare stradala

Municipiul va intra din luna martie intr-o noua etapa de sapaturi si reabilitari. Asa cum a explicat, ieri, primarul Constantin Cibu, incepind cu luna viitoare vor demara lucrarile de racordare ale canalizarilor din oras la noul canal colector central, lucru care va presupune o serie de deranjamente: "In perioada urmatoare vor incepe lucrarile de racordare a canalizarii la noul canal colector central. Asta inseamna ca toate deversarile care se faceau in canalul vechi se vor transfera in cel nou,iar cel vechi va intra in conservare pina la reabilitarea Bulevardului Dorobanti. Transferul pe noul canal implica si niste devieri de circulatie. Sint unele locuri in care va trebui sa facem niste sapaturi la intersectii de pina la 5 metri. Va fi o perioada dificila. Am stabilit cu "Athena" aceste sapaturi si lucrarile vor fi facute esalonat, dinspre Dunare inspre Centru. Primul tronson care va intra in noul canal va fi de la Dunare pina la str. Garii". Primarul a mai adaugat ca vor exista si devieri de trasee, intreruperi de circulatie a tramvaielor, insa a dat asigurari ca se va incerca ca deranjul sa fie de scurta durata. In ceea ce priveste datoriile pe care firma greceasca le avea fata de creditori, primarul a explicat ca "Athena" a eliberat deja cecuri in acest sens si a reluat si lucrarile stopate.
Totodata, edilul sef a precizat ca, avind in vedere ca vremea favorabila permite acest lucru, vor continua si lucrarile de amenajare a parcarilor din municipiu: "Este vorba de parcarea de la Liceul "Murgoci", de cele de la blocurile H din Hipodrom, de parcarile de pe str. Hipodrom. Vom continua apoi cu parcarile din cartierul Obor, cu reabilitarea zonei de linga Piata Pistruiatu, dar inspre soseaua care face legatura intre cartiere". Constantin Cibu a mai adaugat ca pina la vara, va fi amenajata si zona din jurul Catedralei din Bariera, lucrare ce se va efectua sub indrumarea unui peisagist: "Cetatenii s-au saturat sa stea cu gardul ala dimprejurul Catedralei, de 15 ani aproape. Sper ca pina la vara amenajarea sa fie finalizata. Trotuarele vor fi cu piatra de granit, borduri de granit si pavele de bazalt, astfel incit sa dea o tenta de vechime acestui locas de cult. Lucrarile in biserica si la exterior vor mai continua citiva ani, dar nu ne vor mai deranja imprejurimile. Sint prevazute parcari, locuri de odihna in parcul Catedralei si vrem sa le finalizam pina la sfirsitul lunii iunie". Primarul a explicat ca si Platoul din fata Palatului Administrativ va suferi modificari in curind, mai precis se va micsora suprafata asfaltata si va creste numarul spatiilor verzi, dar se vor face si alei pentru defilari si parcari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro