Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Municipiul Braila intra in curatenie de Pasti

In municipiul Braila a inceput curatenia de Pasti. Inca de saptamina trecuta voluntarii de la CLT, de la clubul Voltin si elevi de la citeva scoli brailene incearca sa dea o alta fata centurii orasului. Asa cum ne-a declarat viceprimarul Lucian Tilea, acestia string doar ceea ce inseamna pungi de plastic si PET-uri aruncate pe domeniul public, urmind ca gunoiul menajer sa il ridice firmele specializate. Tototdata, acesta ne-a declarat ca tinerii vor incerca sa curete de plasticuri si intrarea in Braila dinspre Galati: "Din ce in ce mai multi tineri vor sa se inscrie in astfel de actiuni. Si cei de la Liceul de Chimie vor, si alte citeva clase de la alte licee... Noi le-am pus la dispozitie manusi si saci menajeri si am asigurat transportul gunoiului, dar si al lor. De pe centura am strins cam o tona de gunoi. Nu a fost atit de mare masa pe cit a fost volumul. Am vrea sa continuam pe zona centurii, pe o parte si pe alta, dar trebuie sa luam legatura cu Cazasu, deoarece degeaba stringem noi gunoiul de pe o parte, daca vintul il zboara din alta. L-am rugat, de asemenea, pe primar sa facem acelasi lucru si inspre Galati, acolo unde e depozitul de argila, care se afla in administrarea Agentiei Nationale de Zacaminte Minerale. Pe aceasta zona nu se gaseste atit de mult gunoi menajer cit se gasesc pungi si PET-uri care dau un aspect dezolant". Tilea a mai adaugat ca va incerca sa ia legatura cu cei de la Agentia Nationala de Zacaminte Minerale, ca poate, in colaborare cu Primaria, sa se incerce inierbarea zonei: "Am muncit mult la zona aia, dar oricit am nivela-o noi, tot a deseu inert arata. Trebuie sa o acoperim cumva, macar cu iarba. Dar trebuie muncit serios, si de aceea spun ca trebuie sa discutam si cu cei de la agentie".

Zonele cu "traditie" in acumularea de gunoi vor fi curatate

Vicele Tilea a mai adaugat ca, tot luna aceasta, se face curatenie si in zonele "istorice" ale orasului: "Ca de obicei intram in forta in Lacu Dulce, pe Baldovinesti... locuri din acestea, unde lumea nu stie ca gunoiul se ia si din fata portii daca plateste, nu numai de pe tapsan. Pe acolo unde cresteau peste noapte halde neautorizate de gunoi, am pus containere mari, in speranta ca macar vor arunca gunoiul acolo. Ei bine, o fac... in proportie de 60%... Eu am mai zis, nu se vor rezolva lucrurile pina nu vom avea un coeficient de stringere a tarifului de salubrizare de 80%" .
Vicele Tilea a declarat ca si parcul Monument va avea parte de o cosmetizare anul acesta: "Vom incerca sa reabilitam fintina de acolo, care de citiva ani e folosita pe post de groapa de gunoi. De asemenea, pe cei cu umbrelutele si jocurile mecanice i-am mutat linga topoganul de piatra, si in curind vor intra in Oraselul Copiilor, iar cei cu masinutele au fost, in sfirsit, fortati sa plece, deoarece nu aveau autorizatie ISCIR. Mi-a luat 6 luni ca sa ii scot de pe Faleza si un an si jumatate sa-i scot din Monument...".
Totodata, acesta a mai adaugat ca a vorbit deja cu niste oameni de afaceri care ar fi interesati de continuarea actiunii incepute anul trecut, de curatare si amenajare a Parcului Dendrologic, poate si cu niste banci. Tilea s-a aratat de parere ca, incepind din acest an, zonele de agrement din oras ar trebui sa nu mai fie distruse, in contextul in care vor fi mult mai multi politisti comunitari pe strazi. "Cit timp unii braileni nu vad uniforme pe strazi, le creste apetitul pentru distrugere. Dar asa, vom avea grija sa le mai scada pofta. E un pas important pentru Politia Comunitara ca, la un an si jumatate de la infiintare, a reusit sa faca si angajari pentru patrula pe strazi".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii