Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea vrea să preia încă o navă pentru a o expune în oraş

Încă o navă scoasă recent din uz ar putea să fie expusă în oraşul nostru, după modelul celor două deja aşezate la intrările din municipiu. Consilierii municipali au dat, vineri, un aviz de principiu prin adoptarea unui proiect de hotărâre iniţiat de PSD-istul Florin Dumitru, privind preluarea de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi - Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Brăila a unei nave fluviale de patrulare, fabricată în 1985. Chiar şi aşa, potrivit primarului Aurel Simionescu, încă nu se ştie sigur dacă vehiculul acvatic va ajunge sau nu în posesia municipiului sau a altei instituţii publice deoarece hotărârea urmează să fie luată la nivel naţional, în funcţie de cererile depuse. "Stimaţi colegi, e vorba de un aviz de principiu, pe care îl dăm astăzi (n.r. - vineri). Noi am pus două nave la intrările în oraş. Mai este disponibilă încă o astfel de navă. E un acord de principiu, în funcţie de solicitările care sunt la nivel naţional, o să vedem dacă va fi dată municipalităţii sau, ştiu eu, dacă altă instituţie publică va avea prioritate în utilizarea ei. Este o discuţie pe care am avut-o ieri (n.r. - joi) şi trebuie să dăm un astfel de răspuns dacă suntem interesaţi. Apoi, dacă o luăm, vom vedea. După aceea urmează un alt tip de vot. Luni (n.r. - astăzi) probabil, vor trebui făcute procedurile de către Baza Navală, care să disponibilizeze. Este o chestiune de timp", a declarat Simionescu, în cadrul şedinţei ordinare a CLM Brăila, motivând totodată faptul că acest punct a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi. 

Trebuie subliniat că potrivit celor precizate în expunerea de motive a proiectului, ITPF Iaşi a anunţat pe site-ul propriu posibilitatea de a ceda, cu titlu gratuit nava, conform procedurii de transmitere în cazul în care bunul nu a fost valorificat în urma unei licitaţii. "Se va avea în vedere posibilitatea ca nava să fie recondiţionată din punct de vedere estetic, putând fi amplasată în municipiul Brăila, contribuind în acest fel la îmbunătăţirea impactului vizual al anumitor locaţii", a formulat Dumitru în cadrul proiectului.
Propunerea privind interesul municipiului de a primi nava fluvială a fost adoptată în unanimitate, cu 22 voturi "pentru".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro