Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea se pregăteşte pentru atribuirea gestiunii serviciului de iluminat public

Primăria Brăila a demarat procedura achiziţiei publice pe parte de consultanţă în proiectul privind serviciul de iluminat public. Mai precis, autoritatea a lansat, zilele acestea, în SEAP, selecţia de oferte pentru atribuirea contractului intitulat sugestiv şi lămuritor "Serviciul de întocmire a Studiului de fezabilitate şi oportunitate şi a Documentaţiei de atribuire a gestiunii serviciului de iluminat public, precum şi acordării de asistenţă tehnică, economică şi juridică pe parcursul derulării procedurii, până la, după caz, semnarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din Municipiul Brăila inclusiv". Valoarea totală estimată a contractului este de 201.595,00 lei, fără TVA, iar potenţialilor ofertanţi li se cere constituirea unei garanţii de participare în cuantum de 4.032 lei.
Procedura se derulează pe formula "cerere de ofertă", cu unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut". Data limită de depunere a ofertelor expiră marţi, 28 aprilie, ora 10.00, iar două ore mai târziu se deschid plicurile cu oferte.
În ce priveşte iluminatul public în oraşul nostru, serviciul este prestat de SC "Luxten Lighting Company" SRL, cu menţiunea că, în toamna acestui an, expiră contractul cu această companie. Astfel că municipalitatea vrea să facă o analiză în urma căreia să poată decide dacă va mai încheia un nou contract privind gestionarea delegată a serviciului, sau va înfiinţa o structură în cadrul aparatului propriu care să gestioneze acest serviciu.
De precizat că, la începutul acestui an, Institutul pentru Politici Publice a dat publicitaţii concluziile unei analize privind calitatea tuturor serviciilor de utilitate publică, în toate judeţele ţării, context în care, despre iluminatul public la Brăila, realizatorii au ajuns la concluzia că avem o pondere de 100% a străzilor cu iluminat public. Studiul IPP a reliefat, de asemenea, faptul că, totuşi, sunt foarte multe plângeri şi sesizări privind acest serviciu, la nivelul 2013 discutând despre 221 de reclamaţii, context în care Brăila ocupă locul 29 naţional. În schimb, plătim printre cele mai mici tarife pentru iluminat public, doar 1,24 lei/locuitor/an, locul 4 la nivel naţional.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro