Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea face calcule pentru noul adăpost destinat câinilor comunitari

• potrivit primarului Marian Dragomir, au fost deja identificate două terenuri unde acesta s-ar putea construi, ambele situate în zona Brăila - Galaţi, în apropierea staţiei de epurare • edilul-şef a abordat subiectul şi în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM, informând consilierii despre intenţia sa de a realiza adăpostul • în paralel, Dragomir a anunţat că pe 8 octombrie va avea loc prima acţiune de sterilizare a maidanezilor din această toamnă

 

Primăria Brăila are planuri serioase pentru construirea celui de-al treilea adăpost în care să fie cazaţi câinii fără stăpân. Primarul Marian Dragomir a anunţat, recent, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a CLM că deja a identificat două terenuri care ar putea găzdui o astfel de construcţie. Potrivit acestuia, ambele spaţii se află pe drumul Brăila - Galaţi, în apropierea staţiei de epurare, însă urmează ca municipalitatea să ia o decizie în privinţa costurilor.

“O problemă stringentă a municipiului Brăila este legată de câini. Am avut o discuţie cu liderii de grup privind luarea unor măsuri pentru eliminarea acestora de pe domeniul public. Avem la ora actuală două adăposturi arhipline, dar mai avem şi foarte mulţi câini pe stradă. Au fost efectuate până acum campanii de sterilizare, dar se pare că trebuie să insistăm foarte mult pe aceste aspecte. Nu avem o lege şi nici nu putem să luăm o decizie. Astăzi nu ştim dacă vom ajunge la măsuri foarte radicale. Dar până atunci trebuie să facem primii paşi. (...) Construirea unui nou adăpost pentru un număr de 1.000 de câini astfel încât să avem un impact presupune două tipuri de costuri: costul fix (de construire) şi costul lunar (de întreţinere a câinilor). Până la şedinţa următoare a Consiliului Local Municipal o să facem calcule estimative pe care vi le vom prezenta. Avem identificate şi două opotunităţi de terenuri ale Primăriei Municipiului Brăila. Împreună, în cadrul Consiliului vom avea discuţii şi vom lua decizia cea mai bună, pe termen scurt, pentru eliminarea acestei probleme”, a declarat Dragomir, în faţa plenului CLM Brăila.

Reîncep campaniile de sterilizare

Tot cu aceeaşi ocazie, edilul-şef a subliniat că a doua măsură pe care municipalitatea o are în vedere pentru micşorarea numărului patrupedelor fără stăpân de pe străzi, o reprezintă continuarea campaniilor de sterilizare. Marian Dragomir a făcut un apel în acest sens, îndemnând cât mai mulţi brăileni să participe la acţiunile Primăriei.

“În data de 8 octombrie vom avea în municipiul Brăila prima acţiune de sterilizare din această perioadă de toamnă. Profităm de prezenţa mass - media pentru a invita cât mai mulţi cetăţeni să participe la această acţiune gratuită de sterilizare a câinilor, pentru că este un prim pas pe care putem să îl facem pentru eliminarea viitoarelor generaţii de căţei”, a conchis primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro