Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea este la un pas de a cumpara corpul B al Teatrului "Maria Filotti"

Stuatia incerta in care se gaseste in acest moment Teatrul "Maria Filotti", din cauza retrocedarii cu cintec a uneia dintre cladirile pe care le ocupa, s-ar putea finaliza cit de repede. Asta deoarece, asa cum a declarat primarul Constantin Cibu, municipalitatea este pe cale de a ajunge la o intelegere financiara cu proprietarul corpului B al imobilului, fosta farmacie Berechet. Astfel, se pare ca dupa mai multe luni de incertitudine, scandaluri si negocieri, proprietarii au ajuns la concluzia ca mai bine ar vinde-o municipalitatii, iar Primaria ca mai bine ar cumpara-o, chiar si la un pret mai piperat decit isi propusese, pentru a asigura teatrului un imobil in care sa isi desfasoare asa cum trebuie activitatea. Am mai discutat, si am ajuns la o intelegere. Se invirte in jurul sumei de 700.000 de euro, dar asta e. Nu ne putem permite sa achitam chirie la nesfirsit pentru aceasta cladire, si sa fie data peste cap activitatea teatrului. O sa mai discutam un pic cu proprietarul, dar cred ca in curind o sa batem palma", a precizat primarul Cibu.
Amintim ca, la sfirsitul lunii iulie, Primaria incheiase o intelegere temporara cu proprietarul cladirii, Bogdan Ionescu Berechet. Conform notei respective, se stabilise plata chiriei restante, aferenta perioadei 22 mai 2006 - 10 iulie 2007, in valoare de peste 16.000 lei, precum si a unor penalitati in valoare de 15.000 lei. Totodata, se pusese in posesie, spre utilizarea exclusiva a proprietarului, suprafata de 213 mp, parterul cladirii, si terenul aferent. Conform intelegerii, ramasese in administrarea Teatrului diferenta de 213 mp si suprafata de 463.6 mp suprafata construita desfasurata, pentru care urma sa se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani, incepind cu data de 22 mai 2006, cu specificarea celor doua etape de plata a chiriei. Teatrul a fost, de asemenea, nevoit sa elibereze parterul corpului B, al fostei Farmacii Berechet, pina la data de 30 iulie 2007. Tot in acea perioada, viceprimarul Lucian Tilea, insarcinat de CLM sa negocieze cu proprietarul, anunta ca nu va accepta un pret mai mare de 500.000 de euro, oferta initiala a Primariei, suma ceruta de proprietar si Ministerului Culturii in momentul in care imobilul i-a fost retrocedat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu