Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea îşi face lista priorităţilor de investiţii la bazinul LPS

• asta a anunţat, recent, primarul Marian Dragomir, după recenta aprobare a hotărârii CLM Brăila privind transferul bazinului în administrarea LPS, la scurt timp după ce l-a primit de la Ministerul Sportului • chiar şi aşa, edilul-şef a ţinut să precizeze că va mai dura până când va începe reabilitarea efectivă a bazinului, deoarece trebuie să se realizeze două licitaţii pentru transpunerea în practică a acestui proiect

 

După ce membrii CLM Brăila au aprobat, recent, să transfere în administrarea Liceului cu Program Sportiv a bazinului de înot, proaspăt primit de la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, încep planurile privind reabilitarea acestuia. Întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” ce se va întâmpla cu bazinul acoperit, acum că a intrat în posesia municipalităţii, primarul Marian Dragomir a explicat că în mod cert va fi pus la punct, însă procesul este unul de durată. Mai exact, potrivit edilului-şef, urmează să se realizeze un studiu pentru a vedea ce anume trebuie realizat acolo şi care sunt costurile. După care se va trece la proiectare, respectiv execuţie, însă pentru asta vor fi organizate cel puţin două licitaţii.

“La rectificarea de buget vreau să trecem o sumă de bani pentru un DALI. Un prim studiu pentru a vedea ce este necesar acolo, iar după aceea, anul viitor - pentru că în funcţie de rezultatele acestui DALI o să acordăm finanţarea -, să reabilităm bazinul. Va fi cu siguranţă pe o procedură destul de lungă, având în vedere faptul că trebuie organizate două licitaţii publice, o dată pentru acest studiu DALI şi a doua oară pentru proiectarea şi execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Între timp, aşa cum am decis în CLM, bazinul va fi predat către liceu şi ei îşi vor putea desfăşura activitatea în continuare acolo”, a declarat Dragomir.

Reamintim că, în şedinţa din 13 septembrie Guvernul Mihai Tudose a aprobat o Hotărâre vizând transferul de la Ministerul Tineretului şi Sportului a bazinului acoperit de înot din curtea LPS Brăila, către municipalitate. Mai precis, în textul de act normativ se face vorbire despre “actualizarea valorii de inventar şi modificarea datelor de identificare ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului- Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, şi transmiterea lui din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului-Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila în domeniul public al Municipiului Brăila”. Plecând de la această hotărâre, CLM Brăila a aprobat la rândul său în cea mai recentă şedinţă ordinară, transmiterea bazinului în administrarea Liceului, în ideea de a acorda finanţări pentru a reabilita imobilul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro