Ritmul de lucru pe platoul din faţa Palatului Administrativ este unul surprinzător de bun. Chiar dacă termenul de finalizare este luna aprilie 2012, viitorul platou - care, conform planşelor întocmite de arhitecţi, va avea un aspect net superior celui existent până acum, a început deja să prindă formă. Constructorii au reuşit să ajungă la faza realizării bazinelor pentru viitoarele fântâni arteziene, iar fundaţia se află într-un stadiu destul de avansat. După cum se ştie, realizarea acestui proiect în valoare de 4,7 milioane lei noi a fost adjudecată de firma "Tancrad" SRL Galaţi. În urmă cu câteva zile, pe şantier şi-a făcut apariţia un muncitor îmbrăcat în salopetă inscripţionată cu numele "Concivia", societate controlată indirect de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Dată fiind prezenţa acestuia, este posibil ca o parte din lucrare să-i fi fost subcontractată "Conciviei", lucru absolut credibil, având în vedere apetitul acestei firme pentru contracte finanţate din bani publici. Se ştie că numeroase şcoli din municipiu şi judeţ au fost reabilitate de "Concivia". Utilaje ale acestei firme au fost văzute şi pe şantierul "drumului mării", drumul judeţean brăilean care face legătura între Moldova şi litoral, unde lucrările au fost executate oficial tot de "Tancrad", în colaborare cu firma germană "Max Boegl". Surse bine informate ne-au spus că s-a ajuns până acolo încât muncitorii "Concivia" au fost îmbrăcaţi în salopetele altor firme, pentru ca prezenţa lor la lucrări câştigate la licitaţie, oficial, de firmele respective să nu atragă atenţia. În acest context, este perfect plauzibilă ipoteza ca firma lui Bunea Stancu să fi primit de lucru inclusiv la platoul din faţa Palatului Administrativ, prin grija celor de la "Tancrad". Conducerea Primăriei Brăila spune, însă, că acest lucru nu este posibil. "Conform contractului semnat după câştigarea licitaţiei de atribuire a lucrărilor, «Tancrad» nu are voie să subcontracteze lucrări din acest proiect", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.
Pe planşele arhitecţilor, spaţiul din faţa Palatului Administrativ arată bine Un proiect spectaculos
Cu sau fără prezenţa muncitorilor "Concivia", cert este că pe şantierul de reabilitare şi modernizare a platoului se face treabă într-un ritm bun. Proiectul în sine este unul destul de spectaculos. În final, conform planşelor întocmite de arhitecţi, pe acest spaţiu se vor afla două fântâni arteziene tip amfiteatru semiîngropat, cu jocuri de lumini şi 25 de duze fiecare. Vor mai fi făcute spaţii verzi cu sistem de irigaţii autonom, iar mobilierul urban va fi unul special. Băncile, de exemplu, vor avea corpuri de iluminat încastrate. Energia electrică necesară iluminării platoului va fi asigurată de zece stâlpi cu celule fotovoltaice. Zona de promenadă dintre fântânile arteziene şi spaţiile verzi va fi placată cu granit. În ceea ce priveşte crucea dedicată eroilor martiri din timpul Revoluţiei din decembrie 1989, aceasta va rămâne pe poziţie dar va fi refăcută, asfel încât să se încadreze în noul peisaj. În schimb, bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza nu se va mai întoarce pe platoul din faţa Primăriei. Acesta va fi amplasat pe Bulevardul Cuza.
Proiectul nu se limitează doar la platoul din faţa Palatului Administrativ. În suma de 4,7 milioane de lei intră şi modernizarea porţiunii din Bulevardul Independenţei cuprinsă între intersecţia cu Calea Călăraşilor şi faleza Dunării. Astfel, în locul vechilor spaţii verzi de pe mijlocul bulevardului se vor face alei pietonale, iar la capătul dinspre faleză se va amplasa o fântână arteziană clasică. Aceasta va avea un jet central şi duze pe circumferinţă şi va fi dotată, de asemenea, cu jocuri de lumini.