Mergi la conţinutul principal

Muncim usor, votam cu spor

Consilierii judeteni au decis ca tuturor angajatilor CJ sa li se acorde un spor "de dispozitiv" de 25% din salariul de baza. Acest spor presupune ca intreg personalul Consiliului Judetean sa fie tot timpul la dispozitia institutiei, gata oricind sa se prezinte la slujba, in caz de urgenta sau cind situatia o cere. Pina acum, de acest spor beneficiau doar vreo 10-12 oameni, alesi de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. "Sporul de dispozitiv" se acorda, de regula, angajatilor din Armata, Politie si Jandarmerie, institutii in care, intr-adevar, cam toti salariatii sunt "consemnati" permanent la domiciliu, iar orice deplasare in alta localitate, chiar si in zilele libere, presupune anuntarea sefilor ierarhici si acceptul din partea acestora. Nu e greu de imaginat ca in aceste institutii chiar e nevoie de o astfel de prevedere si ca, in caz de urgenta, tot personalul se prezinta la "raport" atunci cind este chemat, insa mi-e imposibil sa cred ca acest lucru se aplica si in cazul salariatilor Consiliului Judetean. Nici macar in situatii de razboi nu vad de ce ar fi chemati toti angajatii CJ la posturi, deci nici vorba ca de o astfel de masura ar fi nevoie in caz ca vreo inundatie sau cine stie ce alta urgenta ar putea implica institutia. E clar ca, de fapt, doar de vreo 10-12 oameni ar fi nevoie in astfel de situatii (si nu garantez ca ei sunt exact cei pe care i-a ales Stancu), in nici un caz de sutele de salariati din Consiliul Judetean! E ca si cum intr-o fabrica privata, cei care lucreaza doar ziua ar primi acelasi spor ca si cei care muncesc noaptea. Si atunci, de ce este nevoie ca intreg personalul CJ sa beneficieze de un spor pentru o activitate pe care, de fapt, o desfasoara doar o mina de oameni? Pai, uite-asa, pentru ca dupa vreo 20 de ani de la caderea comunismului, mentalitatile comuniste traiesc bine-mersi si-si fac de cap prin insitutiile de stat. Ba mai mult, conduc ministere, directii judetene si voteaza prin consilii de tot felul. De aceea, in sistemul public, valorile se formeaza greu, iar individualitatile se remarca rar: pentru ca toti sunt bagati in aceeasi oala, la gramada. Pentru cine vrea sa se evidentieze, sistemul privat devine in acest context mult mai atractiv.
Ironic este insa altceva: desi consilierii judeteni s-au trezit sa voteze acordarea acestui spor pentru toata lumea, banii necesari nu exista, de fapt. Insa pina la alegeri, consilierii mai au timp sa decreteze ca toate drumurile din judet sint asfaltate, ca toate localitatile au apa, canalizare si gaze si ca Braila este cel mai dezvoltat judet al tarii. Mai ales ca in campanie electorala, prin consilii se munceste mai usor, dar se voteaza mai cu spor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro