Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Munca la negru, un pericol pentru viata ta!"

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a derulat, in cursul saptaminii trecute, o campanie privind identificarea cazurilor de munca fara forme legale in domeniul confectiilor textile, pielarie si incaltaminte. Astfel, inspectorii de munca braileni au declansat in perioada 23 - 25 noiembrie mai multe actiuni de control cu caracter inopinat la 52 de agenti economici la care sint angajate 13.158 persoane si care isi desfasoara activitatea in domeniile vizate de aceasta campanie. A fost descoperit un singur caz de primire la lucru a unei persoane fara intocmirea formelor legale de incadrare, agentul economic in abatere fiind "Mendy Style" SRL si sanctionat cu amenda in cuantum de 1.500 RON (15 milioane lei vechi). Alte neconformitati depistate cu ocazia acestor controale au vizat aspecte legate de nedepunerea la ITM a contractelor de munca (in cazul a 3 unitati), necompensarea in bani a zilelor de concediu de odihna neefectuate la incetarea raporturilor de munca (2 unitati), neintocmirea deciziilor de incetare a CIM (Contract Individual de Munca) sau neinitierea de catre angajator a negocierilor privind Contractul Colectiv de Munca (3 unitati). In domeniul sanatatii si securitatii in munca neregulile constatate au fost, printre altele, instructaj de protectia muncii necorespunzator si neasigurarea supravegherii medicale periodice. "Pentru neconformitatile constatate in cele 3 zile de control au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4.500 RON (45 milioane lei vechi - n.r.) din care 1.500 RON pentru munca fara forme legale", a precizat inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva.
Important de mentionat este ca, in cursul saptaminii trecute, in afara de unitatile verificate in cadrul campaniei privind combaterea muncii fara forme legale, au fost verificati inca alti 23 de angajatori, in urma controalelor fiind aplicate amenzi in valoare de 1.500 RON. Astfel, in total, pe toata perioada mentionata anterior, valoarea amenzilor se cifreaza la 6.000 RON (60 milioane lei vechi).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii