Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motorina subventionata se da cu masura

Producatorii agricoli vor fi sprijiniti financiar de catre stat si In acest an pentru achizitionarea de motorina si/sau biodiesel, necesare Infiintarii culturilor de toamna. Valoarea subventiei este de 1 leu/litru, cota stabilita pentru aceasta campanie fiind de maxim 38,6 litri/ha, in functie de tipul de lucrari mecanice agreate de fermier. Astfel, pentru efectuarea lucrarilor de arat, se vor acorda 20,5 litri/ha, pentru discuit - doua treceri, 11,4 litri/ha, iar pentru semanat 5 litri/ha. Daca producatorul va efectua si lucrari de fertilizare, va mai primi inca 1,7 litri/ha. Pe total, cota maxima de combustibil suventionat acordata pentru un hectar este de 38,6 litri.
Sprijinul va fi acordat sub forma de adeverinte In baza carora se poate ridica motorina si/sau biodiselul.
Producatorii care pot beneficia de sprijinul financiar sint proprietarii de terenuri agricole exploatate individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil agricol. De acest ajutor vor beneficia si arendasii care au Incheiat contracte, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare cu profil agricol, precum si unitatile de cult si penitenciare.
Procedurile de atribuire a adeverintelor ramin neschimbate fata de OUG nr 25/2006. In aceste conditii, beneficiarii sprijinului vor depune mai intii o cerere la primaria pe raza careia este inregistrat terenul explotat. Cererile sint avizate si verificate de inginerul de la Camera Agricola, inginerul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si de catre primar, dupa care sint depuse la Directia Agricola. Dupa verificarea finala a specialistilor DADR, beneficiarul va primi adeverinta in baza careia poate achizitiona cota de mortorina sau biodoiesel aferenta suprafetei pe care o va insaminta cu culturi de toamna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii