"Asta-i viata, mai mult nu putem sa facem..."
Senatorul PSD Ion Rotaru, la rindul sau, a precizat ca PSD-ul a mai incercat in citeva rinduri sa traga semnale de alarma pe agricultura: "Pe cei patru ani de mandat ai guvernarii de dreapta, PSD-ul a depus cinci motiuni simple pe agricultura si patru motiuni de cenzura, deci semnale s-au dat extrem de multe".
Intrebat de ce depun motiuni pe banda rulanta pe ultima suta de metri, in conditiile in care oricum, in circa trei luni, Guvernul se schimba si de ce n-au facut acest lucru in ultimii ani, in care PSD-ul a ajutat liberalii sa ramina la guvernare, Tudose a explicat ca ei ar fi vrut, dar s-au abtinut din cauza presei, care le tot cerea sa nu faca astfel de gesturi politice, pentru ca nu era momentul: "Conform deciziei Curtii Constitutionale, adoptarea motiunii simple obliga Guvernul sa puna in practica recomandarile din aceasta, iar ultima motiune care a trecut si ale carei recomandari au fost puse in practica a fost legata de subventia la lapte. In vacanta parlamentara nu se pot depune motiuni, iar adoptarea motiunii pe agricultura in aceasta saptamina poate determina o miscare, un efect, de saptamina viitoare. Daca noi faceam o motiune in februarie, o faceam pe motivul “Stim noi sigur ca n-o sa ploua”? Adevarul este ca nici vremea nu i-a ajutat pe baietii astia de la Guvern, in ultimii trei ani a fost niste schimbari climatice fabuloase. Pe de alta parte, tineti minte semnalele presei “Vai, nu depuneti motiune de cenzura acum, inainte de raportul de tara”, “Vai, nu depuneti motiune de cenzura acum, inainte de summitul NATO, e un mesaj important pentru tara, nu putem sa ne mai facem de ris o data!”. Dupa aia, “Nu depuneti motiune, ca aruncati tara in aer inainte de alegerile parlamentare!” si apoi au venit locale si acum, uitati mesajele din presa “Nu depuneti motiune de cenzura acum, inainte de alegerile parlamentare, ca ce rost mai are?!”".
Intrebat, mai apoi, ce pateste Guvernul daca nu va pune in aplicare recomandarile din motiunile cu care se mindresc PSD-istii ca vor schimba lucrurile urgent, deputatul brailean a admis ca, de fapt, executivul poate foarte bine sa le ignore complet, pentru ca, oricum, nu i se poate face nimic: "Nu pateste nimic, dar este obligat, conform Constitutiei. Asta-i viata, mai mult nu putem sa facem..."