Skip to main content

Motiunea PSD - asteptata cu interes de catre parlamentarii de Braila

Parlamentarii de Braila asteapta motiunea de cenzura pe care PSD a anuntat ca o va depune luni, preferind ca intre timp sa nu mai faca afirmatii hazardate. Asa cum ne-au declarat cei intrebati, chiar daca motiunea se va depune la data anuntata, vor trece cel putin 8 zile, pina cind se va sti ce parere au partidele politice despre ea si cum anume va fi votata in Parlament. Astfel, senatorul PLD Dan Sabau ne-a declarat: "Luni, motiunea de abia va fi prezentata. Exista un interval de evaluare si apoi se va vota. Deocamdata astept sa aud cum suna. Pot sa spun in schimb ca PSD, ca cel mai important partid de opozitie, ar fi trebuit sa o depuna mai de mult. Oricum, este momentul ca aceasta guvernare deviata a lui Tariceanu sa ia sfirsit. Sper ca demersul PSD sa aiba si succes, si cred ca numai niste interese obscure ar face ca finalul sa nu fie caderea actualului Guvern".
In ceea ce il priveste, senatorul PSD Aurel Simionescu, ne-a explicat ca luni nu se va intimpla nimic spectaculos, ci doar va fi prezentat textul motiunii, apoi se va incepe "analiza pe text": "De abia pe 2 - 3 octombrie incolo se va putea discuta despre votarea motiunii. Pina atunci, nu va fi nimic spectaculos".
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu, s-a aratat rezervat, explicind ca doreste intii sa vada cu ochii lui textul motiunii si apoi sa comenteze. Cu toate acestea, deputatul democrat a tinut sa precizeze ca membrii PD vor sprijini motiunea si implicit caderea Guvernului Tariceanu: "Intii sa vedem daca o depun. Daca o depun, dureaza 5 zile in care va fi citita in cele doua camere ale Parlamentului si apoi alte maxim 5 zile in care trebuie sa se dea votul. Daca trece, Guvernul Tariceanu II pica, daca nu, guvernul ramine. Daca pica, presedintele Basescu desemneaza un nou premier, care vine cu un alt guvern. Daca nu este votat, presedintele mai face o propunere. Daca nici aceasta nu e acceptata, se declanseaza procedurile pentru alegerile anticipate. Asta din punct de vedere procedural. Din punct de vedere politic, PD va sprijini in principiu motiunea, pentru ca e cazul ca acest guvern, care si-a dovedit incompetenta, sa plece. Eu sper sa avem un nou guvern in curind, unul PD, cu majoritatea ministrilor PD". In ceea ce il priveste, deputatul PSD Mihai Tudose, a precizat ca partidul pe care il reprezinta va prezenta luni motiunea, dar ca de abia dupa minim 8 zile se vor putea face pronosticuri, daca ea va fi votata sau nu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu