"Mulţi percep regimul comunist din R. Moldova ca o piedică în calea prosperităţii şi integrării Republicii Moldova. De aceea, cred că problemele interne au o contribuţie foarte importantă la ceea ce s-a îmtâmplat la Chişinău în ultimele zile. Criza afectează grav R. Moldova, iar problemele sociale şi economice pe care aceasta le generează determină reacţii puternice", a declarat preşedintele Comisiei de afaceri externe din Duma de Stat, Konstatin Kosaciov.
"Este foarte greu de spus care este exact scenariul urmat de R. Moldova, pentru că felul în care au evoluat evenimentele este atipic. Dacă existe forţe interne extremiste, care vor unirea cu România sau intrarea în Uniunea Europeană, atunci nu este niciun amestec din afară", a spus Kosaciov, după ce mai mulţi deputaţi se alăturaseră acuzaţiilor lui Voronin la adresa României, de implicare în protestele de la Chişinău.
Deşi a adoptat o poziţie mai temperată faţă de evenimentele de la Chişinău, Kosaciov a subliniat că Rusia trebuie să ştie ce viitor vrea Republica Moldova. "Trebuie să ştim şi noi care sunt dorinţele şi viitorul Moldovei pentru că acest lucru ne priveşte, atât din punct de vedere al cetăţenilor noştri din RM, cât şi din punctul de vedere al problemei transnistrene. Este prematur să se spună că poporul Moldovei vrea să se unească cu România şi nu am văzut niciun politician european serios care să reflecteze cu temei asupra posibilităţii unirii Moldovei cu România", a spus oficialul rus.