Mergi la conţinutul principal

Moscova schimbă tonul în interpretarea crizei de la Chişinău

"Mulţi percep regimul comunist din R. Moldova ca o piedică în calea prosperităţii şi integrării Republicii Moldova. De aceea, cred că problemele interne au o contribuţie foarte importantă la ceea ce s-a îmtâmplat la Chişinău în ultimele zile. Criza afectează grav R. Moldova, iar problemele sociale şi economice pe care aceasta le generează determină reacţii puternice", a declarat preşedintele Comisiei de afaceri externe din Duma de Stat, Konstatin Kosaciov.

"Este foarte greu de spus care este exact scenariul urmat de R. Moldova, pentru că felul în care au evoluat evenimentele este atipic. Dacă existe forţe interne extremiste, care vor unirea cu România sau intrarea în Uniunea Europeană, atunci nu este niciun amestec din afară", a spus Kosaciov, după ce mai mulţi deputaţi se alăturaseră acuzaţiilor lui Voronin la adresa României, de implicare în protestele de la Chişinău.

Deşi a adoptat o poziţie mai temperată faţă de evenimentele de la Chişinău, Kosaciov a subliniat că Rusia trebuie să ştie ce viitor vrea Republica Moldova. "Trebuie să ştim şi noi care sunt dorinţele şi viitorul Moldovei pentru că acest lucru ne priveşte, atât din punct de vedere al cetăţenilor noştri din RM, cât şi din punctul de vedere al problemei transnistrene. Este prematur să se spună că poporul Moldovei vrea să se unească cu România şi nu am văzut niciun politician european serios care să reflecteze cu temei asupra posibilităţii unirii Moldovei cu România", a spus oficialul rus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro