Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mort la 19 ani, intoxicat cu monoxid de carbon

Asfixiat cu monoxid de carbon, in somn. Asa si-a gasit sfirsitul un tinar de 19 ani, din localitatea Victoria, care plecase de circa patru luni din casa parinteasca, pentru a-si gasi singur un rost in viata, la oras. Dupa spusele parintilor, baiatul a fost gasit fara viata de gazda sa, care-i era ruda, si care a chemat imediat Salvarea, insa medicii nu au putut face nimic pentru victima. Tatal acestuia isi reproseaza acum ca l-a gonit acasa pe fiul cu care nu se prea intelegea, si cu care nu a mai apucat sa faca pace.
Mai exact, baiatul nu se prea intelegea cu tatal sau, pentru ca acesta ii cerea sa ramina, cum se spune, "la coada vacii", sa munceasca la animale, in satul natal, in timp ce acesta isi dorea mai mult de la viata si voia sa invete o meserie, la oras. Dupa o cearta mai serioasa, tinarul a plecat de acasa la un unchi din Varsatura, care l-a ajutat sa-si gaseasca o slujba, la o brutarie.
" Era un baiat bun, cuminte, dar a plecat de acasa, pentru ca l-a gonit tata-sau. A plecat ca sa cistige o piine si el, dar mi-a zis "ma intorc inapoi, mama!". Eu i-am spus "mama, te primesc inapoi, vino cind vrei tu, ca oricum sora ta s-a maritat si a plecat de linga noi, si vino mama, inapoi, ca avem doua rinduri de case, ai unde sa stai. Mai bine cu parintii tai, decit intre straini!". Si acum, ne-a anuntat politistul sa ne ducem la morga, sa ne luam copilul, ca e decedat. Nu am putut sa cred, chiar am intrebat daca e batut, e mort, cum adica. Acum, am aflat ca a murit din cauza sobei"", ne-a spus, ieri, Maria Burtan, mama victimei. Dumitru Burtan, sotul acesteia, a admis ca s-a despartit suparat, de fiul sau: "Eram suparat, ca el nu m-a inteles, ca eu am animale, avea din ce trai. Dar ce, el nu putea sa stea la mine acasa, ca am cai, am vaci, am tot ce-mi trebuie si m-am suparat, si el, de acasa, a venit la cumnatul aici, la Varsatura. El a lucrat la gradina, la cumnat, si cumnatul l-a bagat la brutarie, sa lucreze. Eu m-am temut sa nu fi fost omorit in bataie, ca se mai certa cu unul si cu altul, ca tinerii. Cind am auzit ca e mort, m-am gindit ca i-o fi tinut cineva calea".
Examenul medico-legal a pus in evidenta, insa, faptul ca tinarul nu a fost lovit: "Atit imprejurarile in care a survenit moartea, asa cum rezulta ele din cercetarea la fata locului, cit si autopsia efectuata, pina la obtinerea rezultatelor investigatiilor de laborator, conduc la concluzia ca tinarul in cauza a decedat ca urmare a intoxicatiei cu monoxid de carbon", ne-a declarat medicul legist Aurelian Savu.
Familia tinarului considera ca dorinta acestuia de a nu ramine in sat, ci a veni la oras, pentru a ajunge domn, l-a pierdut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii