Mergi la conţinutul principal

Mort în lanul de porumb

Un bărbat a fost găsit fără suflare, vineri la prânz, în lanul de porumb, la câţiva kilometri de localitatea Gropeni. Descoperirea şocantă a fost făcută chiar de familia acestuia. Vasile, în vârstă de 69 de ani, a plecat de acasă, joi seară, intenţionând să meargă la cei 12 stupi pe care-i avea pe câmp, la aproximativ 4 km de casă. Şi-a luat pachetul cu mâncare, s-a urcat pe bicicletă şi a plecat. De când a ieşit pe poartă, nimeni n-a mai avut nicio veste despre el.
"A plecat pe la 6 şi ceva seara. L-am sunat pe la vreo 10 noaptea şi nu a răspuns. Prima oară, am crezut că nu aude telefonul şi am aşteptat că, de obicei, ne suna el înapoi când vedea apelul. Se făcuse 12 noaptea şi atunci am insistat noi cu sunatul. Tot n-a răspuns. Dimineaţă, soţul meu s-a trezit, s-a învoit de la serviciu şi am plecat să-l căutăm. L-am căutat peste tot pe câmp, pe unde mai avem noi pământ. L-am găsit aici, în lanul de porumb. Chiar nimeni nu l-a văzut până la ora 12? Că drumul ăsta e circulat", ne-a povestit nora decedatului.
Omul era cunoscut în sat ca bun gospodar, nu avea vicii şi, de vreo trei ani, îngrijea de cei câţiva stupi ai familiei pentru a-i trece timpul mai repede. Nimeni nu s-a gândit că pe drumul pe care-l făcea zilnic avea să-şi dea ultima suflare.
Soţia îl plângea în hohote, iar fiul de-abia se mai putea ţine pe picioare de durere. Imaginea cu tatăl său mort l-a marcat vizibil. "O să trăim aşa cu o suspiciune. Probabil a obosit pe bicicletă. I-am dat telefon şi nu ne răspundea. Am plecat să-l căutăm, am umblat cu toţii pe câmp. Uitaţi-vă la noi, că suntem plini de buruieni şi praf! Nu lipsea de acasă, nu bea, nu fuma, îl cunoaşte toată lumea de om bun. Nu-i porumbul rupt, nu cred că l-a bătut cineva, nu ştiu la ce să mă aştept. Pachetul cu mâncare pe care i l-am pus ieri e neatins. Offf...", ne-a spus Maria, soţia decedatului, în timp ce lacrimile i se înnodau în bărbie.
Vasile era cunoscut cu afecţiuni cardiace, iar de vreo câteva zile nu-şi mai luase tratamentul, după cum ne-a spus nora lui. Când omul a fost găsit, era deja tuciuriu la faţă. Poliţiştii fac cercetări pentru a reconstitui ultimele ore de viaţă ale bărbatului, în timp ce medicii legişti efectuează necropsia pentru a stabili cauza exactă a morţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro