Mergi la conţinutul principal

Morar din satul Colţea, judecat pentru evaziune

• Stelică Bătrîneanu este acuzat că a păgubit bugetul de stat cu aproape 3.000 lei, în anul 2015 • patronul a achitat între timp prejudiciul, dar n-a scăpat de dosarul penal

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Stelică Bătrîneanu, în vârstă de 63 de ani, administratorul SC Freshpan SRL, firmă cu sediul în comuna Roşiori, satul Colţea (având ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor, iar ca obiect secundar activitatea de morărit). 

În ziua de 3 septembrie 2015, precizează anchetatorii, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Brăila, însoţiţi de angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila (DSVSA) au efectuat un control la moara SC Freshpan SRL situată în satul Colţea, comuna Roşiori, administrată de Stelică Bătrîneanu. Oamenii legii au constatat, cu acest prilej, nereguli: Freshpan SRL nu înregistrase în evidenţa contabilă venituri din vânzarea mărfurilor, “constând în făină şi tărâţe de grâu rezultate în urma procesării cantităţilor de grâu reţinute ca uium pentru servicii de morărit către persoane fizice, în cursul anului 2015”.

În timpul controlului, poliţiştii au ridicat de la moară un registru tip caiet studenţesc în care au fost evidenţiate, de la începutul anului 2015, toate cantităţile de grâu măcinate la moara lui Stelică Bătrâneanu, cele de făină şi tărâţe rezultate şi predate clienţilor, precum şi uiumul reţinut. Cantităţile respective sunt menţionate pe trei coloane, fără a fi însă indicate şi persoanele fizice care s-au prezentat la moară, beneficiarii activităţii de morărit.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie - 3 septembrie 2015, la moara din satul Colţea au fost măcinate 54.787 kg de grâu, din care a fost reţinută ca uium cantitatea de 10.957 kg grâu, circa 20% din cantitatea totală. Prejudiciul adus statului, stabilit de anchetatori, a fost de 2.964 lei, sumă pe care morarul a achitat-o pe parcursul urmăririi penale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro