Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Montarea centralelor de apartament, numai pe baza de autorizatie de construire

Proprietarii de apartamente care vor sa debranseze locuintele de la sistemul centralizat de incalzire, cu scopul montarii unui sistem individual nu vor mai avea dreptul sa recurga la aceasta operatiune fara obtinerea mai intii a unei autorizatii de construire. Obligativitatea parcurgerii acestui demers decurge din prevederile regulamentului cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica emis de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). Concret, la articolul 247 al regulamentului se mentioneaza negru pe alb ca "in situatia in care deconectarea se face cu intentia inlocuirii sistemului de incalzire centralizat cu un alt sistem de incalzire individual, modificarea sistemului de incalzire se va face numai cu autorizatie de construire, obtinuta in conditiile legii, care va tine cont de modul individual de evacuare a gazelor de ardere, astfel incit conditiile de mediu din imediata vecinatate sa nu fie influentate si sa fie respectat principiul de asigurare a unui mediu curat pentru vecini". Important de mentionat este ca acest regulament urmeaza a fi supus aprobarii parlamentului local - Consiliul Local Municipal - si va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la aprobarea in CLM. "Luna viitoare acest regulament va fi supus atentiei consilierilor locali. CLM are obligatia sa aprobe cel putin in forma stabilita de ANRSC si pot fi aduse imbunatatiri acestuia. Astfel, pentru montarea centralelor murale va fi nevoie de autorizatie de construire, in paralel cu indeplinirea obligatiilor privind obtinerea unei hotariri a adunarii generale a membrilor asociatiei si a acordului scris al vecinilor pe orizontala si verticala", ne-a declarat viceprimarul Tilea.
Acelasi regulament stabileste si ca proprietarii de apartamente, care vor sa debranseze locuintele de la sistemul centralizat de incalzire, nu vor mai avea dreptul sa recurga la aceasta operatiune daca niciunul dintre vecini nu a renuntat anterior la serviciul public.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii