* noul președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brăila este PSD-istul Dorel Vîlsan * în ședința din luna noiembrie, membrii CJ Brăila și-au ales reprezentanții din cadrul ATOP, iar în ședința ordinară din luna decembrie au votat componența nominală * PSD-iștii au pus monopol și aici
Odată cu noul Consiliu Județean Brăila s-a creionat și o formulă actualizată a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Mai exact, în cadrul ședinței ordinare din luna noiembrie, consilierii județeni și-au desemnat reprezentanții, în cadrul ATOP, iar în ședința din 21 decembrie, au validat noua componență a Autorității, precum și conducerea. Dar să le luăm pe rând. Ca și la alte proiecte care au vizat persoane, alegerea reprezentanților CJ în ATOP Brăila s-a făcut prin utilizarea metodei votului secret. Și aici, ca și la Consiliile de Administrație și Adunările Generale ale instituțiilor subordonate, PSD-iștii au desemnat oameni doar din propria tabără. Concret, s-au făcut șase propuneri, toate din partea social-democraților: Dumitru Văduva, ales cu 20 voturi ”pentru” și 6 ”împotrivă”, Marius Dobrotă, ales cu același număr de voturi, Daniela Bordea, care a primit 19 voturi ”pentru” și 7 ”împotrivă”, Dorel Vîlsan - tot 19 voturi ”pentru” și 7 ”împotrivă”, Gabriel Mihai Abăseacă - 20 voturi ”pentru” și 6 ”împotrivă”, precum și Cătălin-Marius Negru - 19 voturi ”pentru” și 7 ”împotrivă”.
Ei bine, în ședința ordinară din această lună, consilierii județeni au revenit cu reflectoarele asupra ATOP și au votat un proiect privind validarea componenței nominale a Autorității. Astfel, componența nominală este următoarea: Simona Drăghincescu, subprefect - Instituția Prefectului Județul Brăila; Dorin - Valentin Conduz - împuternicit inspector șef - Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila; Vasile Moț - inspector șef - Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila; Cristian Ion - inspector șef - Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila; Georgică Tănase - directorul executiv al Poliției Locale Brăila; Petrică Călin - reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor Brăila; consilierii județeni Dumitru Văduva, Valentin Marius Dobrotă, Daniela Bordea, Dorel Vîlsan, Gabriel Mihai Abăseacă, Cătălin Marius Negru; Drăgan Ion - reprezentantul comunității Municipiului Brăila; Mihaela Pădureț - reprezentantul comunității orașului Ianca; Gheorghe David - reprezentantul comunității comunei Măxineni.
Foarte important este că președinte al ATOP a fost ales PSD-istul Dorel Vîlsan.
Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Ce leafă ia un membru ATOP
Trebuie subliniat că, potrivit raportului proiectului de hotărâre, pentru activitatea desfășurată în plen și în comisiile de lucru, membrii ATOP Brăila beneficiază de o indemnizație lunară în cuantum de 4,5% din indemnizația președintelui CJ Brăila. Potrivit reprezentanților CJ Brăila, asta înseamnă o indemnizație de 500 lei pe lună.
Mai adăugăm că ATOP are mai multe comisii de lucru: Comisia de coordonare, situații de urgență și pentru petiții; Comisia de planificare, stabilire și evaluare a indicatorilor de performanță minimali; Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanță și drepturile omului. Din toate acestea fac parte persoanele amintite mai sus, într-o ordine stabilită desigur tot prin proiectul aprobat de consilierii județeni.
”Activitatea Autorității Teritoriale de Ordine Publică se desfășoară în slujba cetățeanului. Persoanele care au sesizări în legătură cu nereguli în activitatea Poliției din localitatea în care acestea funcționează sau cu privire la tulburarea siguranței și securității publice, sunt invitați să se adreseze Secretariatului executiv al A.T.O.P. cu sediul în Brăila, P-ța Independenței, nr. 1, în vederea rezolvării acestor probleme”, se arată pe site-ul CJ la secțiunea ATOP, cu precizarea că restul datelor ce apar acolo nu au fost totuși actualizate încă.