Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Monitorizarea scolilor - un proiect nascut mort

Dupa ce s-au obtinut bani pentru aparatura de monitorizare necesara pentru a fi instalata in unitatile de invatamint din municipiu, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica , Ion Rotaru, constata ca aceasta nu foloseste la nimic. Asta, pentru ca directorii unitatilor de invatamint locale sustin ca nu au bani pentru plata taxei de monitorizare si nu arata nici o intentie de a se racorda in sistem.
Rotaru se gindeste ca este ceva ciudat la mijloc, mai ales ca, in opinia sa, scolile ar face economie platind taxa de monitorizare, care asigura supravegherea si interventia 24 de ore din 24, si renuntind la paznicii care nu sint intotdeauna de folos. "Am reusit in sfirsit sa finalizam licitatiile pentru asigurarea monitorizarii unitatilor de invatamint. Cu toate acestea, nu putem sa ducem lucrurile pina la capat, la momentul acesta, deci actiunea de montare a instalatiilor, pentru ca scolile motiveaza ca nu au bani sa realizeze monitorizarea propriu-zisa. Primaria spune ca daca scolile spun ca nu, sa vedem daca ajungem in final la o concluzie pozitiva, pentru ca ne-am chinuit sa facem acest lucru. Ori la primarie nu sint bani, si edilii spun ca sint, si ne trimit la scoli, ori scolile au alte interese, desi eu cred ca interesul lor ar fi sa beneficieze de o monitorizare, sa reduca cheltuielile, prin renuntarea la paznici. Noi am vedea, prin acest proiect-pilot, cit este de eficienta monitorizarea in sistem, din punct de vedere al reducerii starii de infractionalitate in scoli si in imediata apropiere a acestora, dar si din cel al cheltuielilor. Daca nu ducem proiectul pina la capat, nu putem sa vedem ce se intimpla.
Consiliul Judetean a alocat o suma de bani, iar ATOP a intervenit ca sa se rezolve aceasta problema care tine de scoli, de Inspectoratul Scolar, de Primarie etc. De fapt, scolile nu ar trebui sa faca altceva decit sa achite taxa de monitorizare. Noi am organizat licitatia pentru montarea echipamentului, iar dupa aceea, scolile trebuie sa plateasca monitorizarea propriu-zisa catre firma care a cistigat licitatie. Noi am scos la pachet aceste servicii: aprovizionare si montare aparatura, dupa care urmeaza monitorizarea propriu-zisa. Nu retin exact cit este taxa respectiva, din cite am inteles, e vorba de citeva milioane de lei pe luna. Eu stiu ca un singur paznic te costa citeva milioane bune pe luna".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii