Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a atras atenţia colegilor de partid că turul doi al alegerilor prezidenţiale înseamnă emoţie şi a arătat că a greşit considerând, la fel ca şi Adrian Năstase, că aceste alegeri se câştigă doar cu raţiune.
"Am mai greşit un lucru, ca şi Adrian Năstase în 2004, crezând că alegerile prezidenţiale se câştigă doar cu raţiune, cu prezentarea a ceea ce ai făcut. Nu-i adevărat. Turul doi înseamnă emoţii, înseamnă vot contra stânga şi da, am făcut aceeaşi greşeală. (...) Şi eu dacă trăiam în străinătate şi vedeam la televizor ce-i la secţiile de vot aş fi venit să votez contra lui Ponta, că el e de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă şi eu citeam cu două zile înainte de turul doi că Ponta şi Tăriceanu vor să renunţe la cota unică (...) aş fi venit la vot să nu-mi oprească cota unică", a spus Ponta.
El a adăugat că o altă temă de campanie negativă la adresa sa a fost "Ponta bagă România în Rusia".
"Dacă aş fi văzut la televizor că îi spune unui ministru, o doamnă pe care o apreciez şi o iubesc, „Fă Doino", aş fi spus cum să aleg preşedinte pe cineva...? Deci vă rog să ne gândim foarte bine că trebuie să avem realizări, trebuie să avem proiecte, dar nu trebuie să uităm în special turul doi al alegerilor întotdeauna este cu emoţii", a menţionat Ponta, citat de agerpres.ro
Şi-a revenit repede
După scurtul moment de sinceritate, Ponta şi-a revenit repede la stilul caracteristic mitomanului. „În 16 noiembrie, atunci când am pierdut, peste 5 milioane de concetăţeni ai mei au venit şi au votat un candidat la 42 de ani pentru funcţia de preşedinte. Vreau să le mulţumesc tuturor, vreau să le spun că dacă nu am renunţat la funcţia de prim-ministru şi la cea de preşedinte al PSD, a fost tocmai la gândul că acei oameni de-abia atunci vor fi dezamăgiţi, vor spune:" Noi am venit să votăm şi tu dai bir cu fugiţii"", a mai spus preşedintele PSD, fără să aibă decenţa de a considera că alte peste 6 milioane de oameni pot fi dezamăgiţi că, deşi nu l-au votat, îl au în continuare premier.
De la vorbe la fapte...
Pe de altă parte, Ponta consideră că rezoluţia votată de Consiliul Naţional al PSD referitoare la integritatea şi responsabilitatea politică nu este una uşoară, "nu este întotdeauna dreaptă", dar este necesară.
"Rezoluţia este necesară pentru a arăta oamenilor că PSD a înţeles mesajul că este cel mai bun la guvernare, dar, atât timp cât vom fi acuzaţi de faptul că nu respectăm regulile de integritate, că nu ne îndepărtăm colegii care sunt vinovaţi sau care au greşit sau care sunt doar acuzaţi, nu este suficient. Din acest punct de vedere vreau să vă spun un lucru pe care trebuie să-l acceptaţi: oamenii care ne-au dat puterea, cei care ne votează sunt şi cei mai exigenţi în ceea ce ne priveşte. Nu au timp şi nu-i interesează să vadă diferenţa dintre diverse lucruri, să analizeze dosare, ei spun: „Sunteţi acolo, v-am votat, atunci când apare o acuzaţie clară gravă de corupţie, trebuie să vă asumaţi această răspundere". Şi, din acest punct de vedere, vreau să vă rog să ne luptăm cu toată puterea şi energia cu adversarii noştri politici, dar să nu ne luptăm niciodată cu ce cred oamenii, pentru că nu vom câştiga niciodată", a spus Ponta la Consiliul Naţional al PSD de la Palatul Parlamentului.
Cu toate aceste vorbe frumoase, parlamentarii PSD votează în continuare la umbra votului secret atunci când vine vorba de ridicarea imunităţii colegilor penali.