Mergi la conţinutul principal

Modificari esentiale in procedura pentru achizitiile "Sapard"

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a modificat procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica pentru investitiile realizate prin Programul "Sapard". Astfel, asa cum se precizeaza in comunicatul de presa emis de Oficiul Judetean Braila al APDRP, in conformitate cu legislatia comunitara in Romania, se impune aplicarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Orice contract finantat sau subventionat in mod direct mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta, se considera a fi contract de achizitie publica si trebuie sa se conformeze noii proceduri.
"Procedurile prin care se atribuie contractele de achizitie publica pot fi: licitatia deschisa, licitatia restrinsa, dialogul competitiv, negocierea si cererea de oferte. In situatia in care prin aceasta ordonanta anuntul de intentie, de participare si de atribuire se incadreaza in cele care trebuie publicate, atunci anuntul respectiv va fi transmis catre Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), pe adresa www.e-licitatie.ro", se precizeaza in comunicat.
Prin modificarea si adoptarea noii proceduri de achizitii publice se scurteaza termenele de depunere a ofertelor (de la 60 la 28 de zile) si se realizeaza o mai buna transparenta prin publicarea anunturilor de licitatie pe site-urile www.e-licitatie.ro si www.apdrp.ro, fata de publicarea acestora doar in presa locala. O alta noutate a aplicarii OUG nr. 34/2006 este si reducerea pragurilor financiare procedurale pentru executia lucrarilor (ex: de la 300.000 la 250.000 euro).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu