Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Modificari ale legii penale impuse din putul gindirii

Deputatul PD de Braila Horia Vasioiu considera drept "o prostie" recentele reglementari aprobate de Parlament, prin care se pun restrictii drastice presei, in difuzarea de materiale video si audio, privind cazuri de flagrant sau vizind cazuri aflate in cercetare penala. Vasioiu considera ca aceste noi reguli, care condamna la pina la 7 ani de inchisoare ziaristii care difuzeaza materiale de genul celor amintite anterior, pun sub semnul intrebarii modul in care se face justitie in Romania si pot fi trecute la categoria "din putul gindirii": "Este gindirea profunda de materialism dialectic si istoric a domnului ministru al Justitiei, Chiuariu, din putul gindirii, mai exact. PD-ul a votat impotriva la modificarea Codului penal si Codului de procedura penala, dar s-a facut majoritatea cu PNL, PSD, PRM si UDMR". Culmea, Vasioiu da vina pe ministrul Chiuariu in conditiile in care de modificarile acestea aberante se fac vinovati in cea mai mare masura deputatul PSD Eugen Nicolicea si deputatul PC Sergiu Andon. "Dar sint si ale lucruri mult mai tembele. Una ar fi, spre exemplu, aceea ca orice demnitar impotriva caruia a inceput urmarirea penala trebuie sa-si dea demisia. Si daca nu si-o da, ce se intimpla? Mai mult, intr-o Romanie in care justitia nu functioneaza nici pe departe la parametrii la care ar trebui sa functioneze, intr-un stat de drept, cum poti sa spui tu sa-si dea demisia un demnitar impotriva caruia a inceput urmarirea penala? Pai, urmarirea penala poate incepe foarte usor in Romania! Si apoi, ce credeti, ca in Romania nu sint procurori care pot fi mituiti? Sint, asa cum sint si parlamentari care pot fi mituiti, asa cum pot fi si ziaristi care pot fi mituiti, sau judecatori care pot fi mituiti! Chiar daca magistratii au salarii foarte mari". Dupa care deputatul Vasioiu se leaga de un magistrat brailean care a iesit la pensie cu bani prea multi in opinia parlamentarului. "Si va mai spun ceva: a iesit un magistrat la pensie acum o luna de zile, in Braila, cu o pensie de 124 de milioane de lei vechi. Si nu este chiar in virsta! Pai minca-v-ar tata, cum sa nu iesi, mai, la pensie, cu 124 de milioane, si sa stai linistit acasa, sau sa te duci sa te plimbi?!"
Vasioiu se mai teme ca astfel de reglementari nedemocratice nu fac decit sa mareasca pericolul ca Romania sa primeasca clauza de salvgardare pe justitie, ceea ce ar fi o adevarata tragedie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii