Modificările constituţionale privind deficitul trebuie să fie făcute până în decembrie 2012 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Modificările constituţionale privind deficitul trebuie să fie făcute până în decembrie 2012

* miercuri, şeful statului se va întâlni cu partidele pentru discuţii despre concluziile summitului UE

"Această obligaţie trebuie realizată până la 31 decembrie 2012. Nu o realizezi, nu eşti în Acord. Mai mult decât atât, pentru a se preveni orice aranjament local modul cum va fi introdus în Constituţie sau în legislaţie echivalentă acest obiectiv al pactului de stabilitate şi creştere va fi analizat şi aprobat de Curtea de Justiţie a UE. Deci, nici Curtea Constituţională a României, nici a Franţei, nici a Germaniei, nici a Belgiei nu vor analiza dacă am introdus în Constituţie sau într-un act normativ echivalent această prevedere de a ne încadra în deficit structural de maxim 0,5%, ci analiza juridică va fi făcută de Curtea de Justiţie a UE. Ea va fi singura care va da verdictul: «da, România a respectat acest criteriu de a se introduce obligativitatea de a sta în deficit de 0,5% în Constituţie sau într-un act echivalent»", a spus Băsescu.
El a susţinut că ideea USL de a nu se modifica în România Constituţia, ci de a se adopta doar o lege cu caracter constituţional, în temeiul articolului 148 din Constituţie este "eronată".
Băsescu a spus că după decizia României de a adopta acordul interguvernamental pentru stabilizarea economică a UE, unii analişti "şi-au luat capul şi l-au aruncat de pereţi" spunând că preşedintele a pus în jug România.
"Foarte mulţi, după terminarea Consiliului şi mai ales după conferinţa mea de presă, prin diverse studiouri de televiziune îşi luau capul şi-l aruncau de pereţi ia uite cum ne subjugă Comisia, ne-a pus Băsescu în jug. Vreau să ştiţi că aceste prevederi se aplică în mod egal României, Germaniei, Franţei, Spaniei, oricărui stat al UE. Deci, nu i-a predat pe nimeni pe bieţii politicieni balaurilor de la Bruxelles şi toate statele UE am convenit că singura structură neutră care poate face acest lucru şi care poate veni să controleze orice membru al UE este Comisia Europeană. Ei vor aplica sancţiunile, ei vor stabili împreună cu statul membru programele de reintrare în criteriile de la Maastricht. Acum vestea bună: noi nu suntem în situaţia de a avea astfel de programe pentru că bugetul acestui an deja vine pe deficit de 1,9% şi ne îndreptăm în 2013 către deficit zero, deşi aveam angajament pentru 2015 să avem deficit zero", a declarat Băsescu.
Preşedintele Băsescu a anunţat că se va întâlni miercuri cu partidele pentru discuţii despre concluziile summitului UE.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro