Mergi la conţinutul principal

Modificări la nivelul reprezentanților CJ Brăila în Consiliile de Administrație

• este vorba despre desemnarea a doi înlocuitori pentru ex-PSD-ista Daniela Bordea, care a demisionat din Consiliul Județean Brăila în luna martie, după ce a trecut în tabăra PNL • mai exact, PMP-ista Geanina Virginia Broască-Toma a înlocuit-o pe aceasta în Consiliul de Administrație al Muzeului Brăilei ”Carol I”, iar social-democrata Carmelia Dragomir Bălănică în CA-ul Palatului Copiilor • tot cu această ocazie, consilierii județeni au aprobat desemnarea președintelui CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, ca reprezentant al instituției în Adunarea Generală a Asociației ”Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila • toate desemnările s-au făcut prin vot secret

 

Noi reprezentanți ai Consiliului Județean Brăila în Consiliul de Administrație al Muzeului Brăilei ”Carol I” și cel al Palatului Copiilor. Pe scurt, este vorba despre stabilirea de înlocuitori pentru pozițiile ocupate până nu demult de ex-PSD-ista Daniela Bordea, care în luna martie și-a încheiat socotelile cu CJ Brăila, după ce a decis să treacă în tabăra PNL. Proiectele au fost aprobate distinct, în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila de la finele lunii aprilie. În ambele situații s-a utilizat metoda votului secret și niciuna dintre persoanele propuse nu a avut contracandidat.

La Muzeul Brăilei ”Carol I”, președintele PMP Brăila, Viorel Botea a propus-o pe colega sa de partid Geanina Virginia Broască-Toma. Aceasta a primit 23 voturi ”pentru” și 6 ”împotrivă”. În cazul acestui proiect de hotărâre au fost 30 de buletine introduse în urnă, unul a fost declarat nul și 29 valabil exprimate.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, CA al muzeului este compus din manager, patru membri titulari desemnați de Consiliul Județean și doi membri titulari desemnați prin decizia managerului. Pe lângă Geanina Broască-Toma, din partea CJ în consiliul mai figurează următorii membri titulari: Marian Căpățînă, Marian Ghiorghiu și Marius Cătălin Negru. De asemenea, ca membri supleanți îi regăsim pe Vasile Orzaru și Carmen Elena Bănică.

În ceea ce privește Consiliul de Administrație al Palatului Copiilor, aici PSD-iștii au propus-o pe Carmelia Dragomir Bălănică. Social-democrata a primit 24 voturi ”pentru” și 6 ”împotrivă”. De această dată au fost 30 de buletine de vot introduse în urnă și tot atâtea valabil exprimate.

Din referatul de aprobare al proiectului aflăm că din Consiliul de Administrație al Palatului copiilor fac parte 13 membri din care doi sunt reprezentanți ai administrației publice locale, potrivit art. 15, alin. 3 din Ordinul Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din 2015. În acest context, în trecut, din partea CJ fusese desemnată Daniela Bordea.

 

Francisk Iulian Chiriac, reprezentantul CJ Brăila în AGA la CIDIEDD

Tot în același context, în ședința ordinară de luna trecută, consilierii județeni au mai avut de aprobat un proiect similar, introdus suplimentar pe ordinea de zi. Acesta viza alegerea reprezentantului CJ Brăila în cadul Adunării Generale a Asociației ”Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” (CIDIEDD) Brăila. Singurul propus a fost președintele instituției, Francisk Iulian Chiriac, liderul PSD Brăila. Acesta a primit 24 voturi ”pentru” și 6 ”împotrivă”.

Și în cazul său au fost 30 de buletine de vot introduse în urnă și tot atâtea valabil exprimate.

Chiriac a fost desemnat ca reprezentant al CJ Brăila în AGA la CID și în mandatul trecut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro