Pentru proiectul de modernizare a zonei Călăraşilor au fost depuse deja patru oferte, cărora li se vor adăuga încă două în zilele următoare, a precizat primarul Aurel Simionescu, într-o conferinţă de presă. Edilul şef şi-a exprimat speranţa că în luna martie să se încheie analiza acestor oferte, astfel încât la începutul lunii aprilie să poată fi adjudecate contractele. "Au fost depuse 4 oferte pentru zona Călăraşi, din Bulevardul Dorobanţi până în Bulevardul Independenţei. Săptămâna aceasta, vineri, mai este o depunere de oferte, săptămâna viitoare, luni, încă una. Pentru cele trei proiecte pentru care noi am semnat în luna ianuarie contractele de finanţare, respectiv Calea Călăraşilor, Calea Galaţi şi monitorizarea, se vor depune ofertele în perioada următoare. Eu sper ca în 2-3 săptămâni comisiile respective să poată să le analizeze. Sunt nişte oferte extrem de voluminoase, îmi spun cei de la comisie, jumătate de metru cub pentru fiecare dintre ele, pentru că se cere copie şi original. Va fi o muncă, dar asta este situaţia", a declarat Aurel Simionescu. Proiectul la care a făcut referire primarul este "Modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Călăraşilor pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Bulevardul Independenţei", în valoare de 37,85 milioane lei. De asemenea, un al proiect important este "Modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Galaţi pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi strada Mircea Mălăeru, colţ cu str. Costache Negruzzi", cu o valoare de 10,2 milioane lei. Acestor proiecte li se mai adaugă şi unul vizând implementarea unui sistem local de supraveghere video, mai precis "Sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii în Municipiul Brăila" cu o valoare de 3,5 milioane lei.
Primarul a adăugat că tot în cursul lunii martie vor trebuie depuse şi ofertele pentru proiectele de modernizare a reţelei de apă şi canalizare din municipiu, dar şi din judeţ, astfel încât la începutul lunii aprilie să fie făcute primele adjudecări. "De asemenea, în martie trebuie depuse ofertele pentru ceea ce organizează Regia de Apă, programul sectorial de mediu, în legătură cu canalizări şi apă, pe cele două loturi mari care ne interesează în municipiu, dar şi pe cele care sunt în judeţ. În mod normal, luna martie ar trebui să fie de analiză a acestor oferte, pentru ca pe final sau la începutul lui aprilie să avem primele adjudecări. Vom vedea după aceea procedura, dacă vom avea, sau dacă nu vom avea contestaţii la ceea ce s-a comunicat", a spus Aurel Simionescu. Proiectul vizând lucrări de reabilitare-modernizare şi extindere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare atât în municipiu cât şi în judeţ totalizează peste 95 milioane euro (fără TVA), cea mai mare parte din sumă fiind alocată de Comunitatea Europeană sub forma unui împrumut nerambursabil în cadrul Programului Operaţional Sectorial componenta Mediu.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.