Modernizarea Staţiunii Lacu Sărat prinde contur pe hârtie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Modernizarea Staţiunii Lacu Sărat prinde contur pe hârtie

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că au fost reluate discuţiile cu reprezentanţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti în vederea modernizării staţiunii Lacu Sărat. Stancu a reamintit şi că CJ a cuprins deja suma de 15 miliarde de lei vechi în bugetul pe 2014 pentru acest proiect, urmând ca şi ceilalţi doi parteneri, Primăria Brăila şi Primăria Chiscani, să facă acelaşi lucru. 

Şeful CJ Brăila a făcut aceste declaraţii în cadrul conferinţei de presă de vineri, explicând că săptămâna viitoare sunt planificate din nou discuţii cu cei de la Universitatea de Arhitectură din Bucureşti. "Vom relua discuţiile, săptămâna viitoare, probabil, cu cei de la Universitatea de Arhitectură Bucureşti, care trebuia să termine de ceva timp studiul legat de Lacu Sărat, inclusiv propunerile despre cum va arăta staţiunea", a afirmat acesta. Dacă studiul va fi finalizat, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Brăila - Chiscani, formată din Consiliul Judeţean, Primăria Brăila şi Primăria Chiscani, va face demersurile următoare, primul pe listă fiind întâlnirea cu cei de la Ministerul Muncii şi UNITA, pentru a discuta despre plajă. Liziera din jurul Lacului Sărat este şi ea vizată, urmând să fie înlocuită cu o pădurice, dar numai după ce va fi efectuat un alt studiu al terenului. Un alt punct de pe agenda asociaţiei este încheierea unei înţelegeri cu Apele Române privind administrarea lacului. După cum a precizat preşedintele CJ, nămolul nu a fost cuprins în proiect, deoarece este considerat zăcământ şi aparţine Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM). "Nămolul este la ANRM, îl pot folosi doar cei care au licenţe de tratament. Nu poate orice om să ia nămol din lac. Asta se face doar cu aprobarea reprezentantului ANRM-ului din zonă", a explicat Stancu.
Reamintim că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Brăila s-a înfiinţat anul trecut ca o consecinţă a disputelor dintre municipalitate şi Primăria Chiscani asupra dreptului de administrare a Staţiunii Lacu Sărat, dispută care nu a permis accesarea unor fonduri europene pentru realizarea investiţiilor în staţiune. Situaţia cadastrală a rămas încă neclară, neştiind nimeni să spună exact pe raza cărei unităţi administrativ-teritoriale se află obiectivul turistic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro