Mergi la conţinutul principal

Modelator de talente și caractere

• fost component al lotului național de karate tradițional, Daniel Mihai performează acum ca antrenor • la clubul pe care îl coordonează, Arashi-Do, sunt în prezent 45 de karateka la secția de performanță • clubul brăilean are multipli campioni naționali, campioni europeni și mondiali

 

A vrut să facă sport și, încă de mic, a optat pentru karate tradițional și, după multe sacrificii ca sportiv, apoi cu destule obstacole ca antrenor, și-a realizat visul. Dar nu a fost ușor. Daniel Mihai a făcut naveta de la Chiscani la Brăila, a fost sportiv de performanță în România, unde a cochetat cu loturile naționale, performer în Italia și apoi modelator de talente și caractere, ca antrenor al clubului Arashi-do Brăila.

După o carieră de 34 de ani, Daniel Mihai, centura neagră, 5 Dan, este antrenor emerit și maestru emerit al sportului, un antrenor care se mândrește cu elevii săi, campioni naționali, europeni și mondiali.

 

Și-a dedicat viața karate-ului

“M-am născut la Chiscani și am început să practic artele marțiale, în cazul meu karate tradițional, imediat după căderea comunismului.

Am făcut naveta de la țară la oraș. Eram elev la Brăila, terminam cursurile la ora 14.00 și nu aveam timp să ajung la Chiscani, apoi să revin în oraș pentru antrenamente. Stăteam pe o bancă, mă plimbam să treacă vremea, iar la ora 18.00 eram la antrenament. După antrenament reveneam la Chiscani, însă de multe ori pierdeam ultima cursă și mergeam pe jos până acasă. Acest lucru nu m-a determinat să renunț la visul meu de a ajunge un sportiv de performanță și antrenor cu rezultate remarcabile”, ne-a declarat sensei Daniel Mihai.

“În anul 2000 eram în Italia. Am renunţat la lotul național pentru o viață mai bună în Italia. Acolo, în paralel cu munca, am concurat în campionatul italian de karate. Am câștigat numeroase competiții interne, dar în paralel am antrenat copii, care la rândul lor au câștigat concursri. În Italia am obținut gradul de centură neagră 2 Dan, cu maestru Hiroshi Shirai”, a continuat antrenorul brăilean.

După 12 ani, sensei Daniel Mihai s-a întors la Brăila, unde, la sugestia președintelui FRKT de atunci, regretatul Dan Stuparu, a înființat  Clubul sportiv Arashi-Do Brăila.

”La început a fost foarte greu, lumea mă uitase și timp de 6 luni am mers la club doar pentru un sportiv. Nu am renunțat pentru că sunt o persoană foarte ambițioasă și știam că pot. După o perioadă am format un grup și după un an am participat la Campionatul Național de karate Tradițional pentru copii unde am câștigat multe medalii.

Venind de la țară, am decis să deschid în 2012 un club de karate la Chiscani și unul la Tichilești. A fost foarte greu la început pentru că în mediul rural era ceva nou pentru copii și părinți. Într-un timp foarte scurt am format o generație de copii din ambele comune care au câștigat campionate interne și internaționale. Unii și acum reprezintă România la nivel internațional.

Acum sunt foarte mulțumit de activitatea mea. Vorbim despe un palmares bogat în care elevii mei sunt campionii europeni și mondiali.

De curând am deschis două secții de Karate Tradițional în comunele Chiscani și Romanu unde, cu spijinul autorităților locale, copiii se pot antrena gratis. La 51 de ani, sunt foarte mândru de mine ca tată, familist și ca antrenor care în permanență este în căutarea sportivilor de performanță. Nimeni nu îmi dădea vreo șansă. La începutul acestui an, la Poiana Brașov, după un stagiu de pregătire am obținut gradul de 5 Dan, fiind examinat de sensei Vladimir Jorga, 10 Dan. Mai am foarte multe de făcut, mă așteaptă o pregătire asiduă cu elevii mei pentru Campionatul Mondial din Portugalia unde clubul are deja sportivi calificați. Vreau să mulțumesc actualei melei soții pentru încrederea acordată și ajutorul pe care mi l-a dat în ultimii 3 ani, fără care nu cred că ași fi reușit.”, a explicat Daniel Mihai.

 

45 de karateka în prim planul competițiilor naționale, europene și mondiale

Arashi-Do Brăila are la secția de performanță, la categoria de vârstă 5-12 ani un număr de 30 de sportivi, iar la categoria de vârstă 13-21 ani, 15.

La juniori și tineret, Ioana Radu și Alexandru Stoian sunt campioni europeni și mondiali.

Maria Marcu, Daria Dârnea, Andreea Radu, Adela Aylin Olteanu, Cătălin Baciu, Ștefan Țandără, Matteo Dario Mihai sunt campioni naționali și europeni.

La copii, Daniel Dragomir, Denis Chiriță, Horațiu Cireașă, Alessia  Catrina, Sofia Boroianu, Patricia Vlad, Miruna Frangulea sunt campioani naționali și europeni.

Sophia Frangulea, Izabela Moldoveanu, Emilia Custură sunt vicecampioane naționale și europene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro