Mergi la conţinutul principal

Moş Crăciun a venit cu amenzi şi a confiscat 32 de brazi

duminica a fost una fierbinte pentru comercianţii de pomi de Crăciun sau de produse alimentare şi alcoolice, asta pentru că poliţiştii le-au făcut “vizite” • s-a acţionat şi în locurile de distracţie, discoteci şi baruri, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă

 

Comercianţii din pieţe, târguri şi magazine alimentare sunt verificaţi permanent tocmai pentru a se preveni comerţul ilegal sau cu produse care nu sunt bune de consum.

Duminică, echipaje complexe au fost în acţiune, zeci de brazi şi importante cantităţi de alcool fiind confiscate. Nu au scăpat de razii nici petrecăreţii din discoteci şi baruri, poliţiştii acţionând în locurile de distracţie pentru prevenirea faptelor cu violenţă. Şoferii au fost şi ei luaţi la întrebări.

Astfel, în ziua de 18 decembrie, poliţiştii au verificat 20 de unităţi de alimentaţie publică, au legitimat 83 de persoane, au controlat 104 autovehicule aflate pe şosele şi au testat cu aparatul etilotest 24 de conducători auto. S-au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 18.000 lei, dintre care 29 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, şi 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Ca măsuri complementare, au fost ridicate în vederea suspendării 3 permise de conducere şi confiscate bunuri în valoare totală de peste 3.700 lei, fiind vorba despre 32 de brazi şi 79 litri de băuturi alcoolice.

În urma unui control efectuat la o unitate cu profil disco-club, din comuna Chiscani, poliţişti de la investigarea criminalităţii economice au constatat că, pentru marfa expusă la vânzare, administratorul nu deţine documente de provenienţă. Acestuia i-a fost dată o amendă de 5.000 lei, de aici fiind confiscată cantitatea de 75 litri de băuturi alcoolice, în valoare de circa 1.900 lei.     

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro