Mergi la conţinutul principal

Moş Crăciun la Tribunal. Magistraţii au ajutat 50 de copilaşi săraci

• joi, 21 decembrie, zeci de copii instituţionalizaţi, cu vârste între 3 şi 12 ani, l-au întâmpinat pe Moş Crăciun lângă brad, în Palatul de Justiţie • judecătorii şi procurorii brăileni au adunat bănuţii şi au pregătit dulciuri şi jucării pentru 50 de micuţi • au fost de faţă şi colindătorii de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee”

 

Judecătorii şi procurorii brăileni, membri ai Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) au adus, joi, 21 decembrie 2017, zâmbetul pe chipurile a 50 de copii instituţionalizaţi, care, altminteri, ar fi fost mai puţin fericiţi acum, de Sfintele Sărbători ale Naşterii Domnului.

Moş Crăciun a sosit, ieri, la Palatul de Justiţie din Brăila, aşa cum a făcut-o de vreo zece ani încoace. De data aceasta, însă, cei care au primit darurile n-au mai fost copiii magistraţilor judecători şi procurori, şi nici ai celorlalţi angajaţi ai instanţelor de judecată sau ai parchetelor. De bunăvoie, aceştia au renunţat la darurile lor, ca să le ofere copiilor orfani şi celor care, acum, de Crăciun, nu-l pot întâmpina pe Moşul alături de familie.

Nu mai puţin de 50 de copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, s-au aflat, joi,  la ora 11:00, la etajul II al Palatului Justiţiei, în faţa bradului împodobit şi a lui Moş Crăciun, aşteptând cu nerăbdare darurile promise. Li s-au alăturat colindătorii de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee” din Brăila. Pe margine, discreţi, erau şi câţiva judecători şi grefieri.

Aşa se face că, îndemnaţi de spiritul Crăciunului, magistraţii judecători şi procurori şi-au făcut timp pentru cei mici, chiar înainte de a ieşi, pentru a patra zi consecutiv - preţ de câteva minute - pe treptele Palatului Justiţiei, în semn de protest faţă de modificările aduse de parlamentari celor trei legi ale justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală. Discreţi, aşa cum au făcut-o de fiecare dată. N-au vrut să trâmbiţeze nici gestul lor, acela de a-i ajuta pe cei 50 de micuţi, pentru care au strâns peste 4.000 de lei. “Copiii noştri îşi primesc darurile acasă, alături de familie. Le-a adus Moş Crăciun de toate, pentru că au fost cuminţi şi au perseverat la şcoală. Acestor copilaşi, însă, nu. Gestul nostru e unul simbolic, dar tare ne mai bucurăm să vedem 50 de copii zâmbind şi spunându-i poezii Moşului, ca oricare alt copil fericit!”, ne-a spus unul dintre magistraţii care au ajutat la împachetatul jucăriilor şi dulciurilor pentru micuţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro