* se întâmplă în toate zonele din municipiu, unde în urma garajelor desființate la cererea Primăriei rămân adevărate halde de gunoaie de care nu se preocupă nimeni * un exemplu concret este în spatele unor blocuri din Viziru III, unde maldărele de deșeuri aflate la loc mai dosnic contrastează puternic cu spațiile verzi din fața blocurilor, bine îngrijite de locatari
Am semnalat, uneori degeaba, faptul că în multe locuri unde garajele sau diverse chioşcuri s-au desfiinţat, prin ordin al Primăriei, cei care le-au folosit ani de zile nu au lăsat terenul curat şi liber de orice sarcină. Aşa că fundaţiile din beton, structurile din metal sau gropile pentru control la maşini au rămas şi acum la proastă vedere.
Aşa cum am văzut, zilele trecute, în zona blocurilor A6-A7-A8, începând de la Aleea Lebedei din cartierul Viziru III. În acest caz fiind valabil proverbul “la cap păpuşă, la fund mătuşă”, deoarece pe latura dinspre şoseaua Vizirului sunt spaţii verzi de toată frumuseţea, cu iverse flori/arbuşti de sezon, iar în spatele blocurilor, spre fosta unitate militară Caporalul Muşat (şi ea ajunsă o junglă, cu trainicele clădiri ale cazarmei distruse), mizeria este cruntă. Cu tot felul de gunoaie, deşeuri, lucruri de prisos etc, aruncate ani zile între şi în spatele garajelor. Perimetrul dosnic a fost şi pe post de toaletă publică, iar cei care caută fier vechi au venit cu scule şi mijloace auto să “recupereze” tot ce înseamnă metal. Asta e: fiecare face ce vrea şi cum vrea…
Dar rămâne mereu valabilă întrebarea: a cui este obligaţia, şi pe banii cui, să lase terenul curat în urma oricăror demolări? Iar în cazul de faţă, şi potrivit proverbului “cui pe cui scoate”, după strămutarea celor câteva garaje care au mai rămas aici (în coabitare cu cortegiul de gunoaie şi mizerie crescândă), cea mai nimerită soluţie este înfiinţarea unei parcări auto. Ceea ce se pare că are în intenţie să realizeze Primăria, aici.