PDL-ist cu state vechi pe scena politico-administrativă din Brăila, Daniel Mitrofan a anunţat, ieri, în plenul şedinţei ordinare a CLM, retragerea sa din funcţia de consilier local municipal începând cu 1 ianuarie 2014. Decizia este una pur politică şi vine ca urmare a reformei de la nivelul organizaţiei judeţene a PDL. Cel puţin aceasta este explicaţia democrat liberalului brăilean, care subliniază că rămâne în tabăra de centru-dreapta ca simplu membru de partid "deocamdată". "M-am retras pentru că transformările organizaţiei de la PDL Brăila sunt atât de profunde, încât risc să mă pun în contradicţie cu părerilor lor. Şi atunci am lăsat loc liber tinerilor şi oamenilor noi, cu care se vrea a se face politică la Brăila în PDL. Eu le dau libertate totală", a declarat pentru "Obiectiv", Daniel Mitrofan. Ce a vrut să spună mai exact pedelistul? Ei bine, acesta nu a ezitat să-şi exprime dezacordul în privinţa noii conduceri de la judeţ, motiv pentru care, spune el, nici nu a participat sâmbătă, 14 decembrie, la alegerile Biroului Permanent Judeţean al PDL Brăila.
Dacă ar fi să luăm în calcul faptul că următorul pe lista Alianţa Viitorul Brăilei (AVB) în CLM este UNPR-istul Tudorel Arbunea, ar însemna ca Marian Fusea să rămână mai departe singurul combatant pe frontul Opoziţiei, din partea PDL. Dacă va fi sau nu aşa, rămâne de văzut şi asta pentru că preşedintele PDL Brăila, Alexandru Nazare, consideră că este prematură această discuţie. Însă, contactat telefonic, deputatul democrat liberal s-a arătat întru totul de acord cu reacţia colegului său de partid şi a amintit că Mitrofan a avut susţinerea partidului când a fost la conducerea organizaţiei municipale PDL. "Nu-l contrazic, organizaţia chiar trece prin transformări profunde, are nevoie de ele. Ca să se recredibilizeze în faţa electoratului brăilean şi să aibă pretenţii să câştige Primăria şi Consiliul Judeţean, adică obiectivele noastre politice, atunci trebuie să se transforme. Are perfectă dreptate. Domnul Mitrofan a fost propus de PDL în câteva rânduri consilier local, a fost director propus de PDL, deci partidul i-a acordat încredere cât a fost la putere", a declarat Nazare.
"Toţi membrii PDL trebuie să facă diferenţa între Putere şi Opoziţie"
Alexandru Nazare nu s-a sfiit, totuşi, să facă şi câteva remarci la adresa consilierului care şi-a anunţat retragerea din CLM. "Atunci când suntem la Putere, suntem la Putere, când suntem în Opoziţie, facem opoziţie şi toţi membrii PDL trebuie să facă diferenţa între Putere şi Opoziţie", a punctat sursa citată, lăsând loc de interpretare.
De menţionat că Daniel Mitrofan este un veteran pe scena politică de pe plan local şi nu numai. În plenul Consiliului Local Municipal acesta are la activ 8 ani şi jumătate, plus 16 ani vechime în formaţiunea politică de centru-dreapta. Fost preşedinte al organizaţiei municipale a PDL şi candidat la alegerile parlamentare din 2012, Mitrofan a fost exclus din Biroul Permanent Judeţean în luna septembrie a acestui an. Tot atunci au mai fost excluşi consilierul judeţean Adrian Pintilie, care ulterior şi-a dat şi demisia din CJ pentru a-i face loc lui Marian Sârbu, şi Eugen Bogdan. Începând cu 1 septembrie 2010, Mitrofan a fost "uns" şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, ocupând fotoliul de director al colegului de partid Alfredo Pascale. La fel de important este şi faptul că pe 8 mai 2012, în prima şedinţă de Guvern, premierul Victor Ponta a mutat Inspectoratul de Stat în Construcţii din subordinea Ministerului Dezvoltării în subordinea lui.