Mergi la conţinutul principal

"Miscarea automobilistica la Braila a avut citeva rezultate remarcabile in acest an"

La initiativa Directiei pentru Sport cluburile brailene si-au prezentat realizarile de la infiintare si pina in prezent, iar printre gruparile care s-au evidentiat in acest an s-au numarat si cele care se ocupa de automobilismul sportiv.
"Conferinta judeteana a structurilor sportive de drept privat, a fost o initiativa laudabila si sint convins ca isi va arata roadele. A fost un moment de bilant pentru marea majoritate a cluburilor brailene. Miscarea cu un vehicul autopropulsat, numita generic miscarea automobilistica la Braila a avut citeva rezultate remarcabile in acest an, s-au consemnat pagini de istorie ce ne fac sa ne mindrim", este de parere Valentin Nemtanu, presedintele Comisiei judetene de automobilism si karting.
Prima dintre ele ar fi aceea ca la nivelul Comisiei judetene de automobilism si karting s-a desfasurat un curs de arbitri pentru competitii auto, pe care l-au absolvit 5 dintre cei care s-au inscris, iar dintre arbitrii braileni cu experienta, 3 au fost prezenti la concursul cel mai important al anului, "Circuitul de viteza Bucuresti Challange 2008", desfasurat in august, competitie care a contat pentru Cupa Dacia Logan, Formula 3 Avon, dar si ca etapa de campionat mondial FIA GT.

In Braila, sint active patru cluburi de automobilism

In Braila sint deja 4 structuri de drept privat cu activitate distincta, Motor Sport Club Braila, grupare care promoveaza concursurile locale gen raliu de orientare, indeminari si liniute, la care activitatea continua si in luna noiembrie, Hobby Autosport Braila, care se poate mindri cu realizarea anului, Raliul prieteniei Braila- Dobrich 2008, MAK Sport Braila, un club nou, care isi va canaliza activitatea mai ales pentru activitatea de karting, unde activeaza vicecampionul de la clasa PUFO, Roberto Ene si Scoala de pilotaj auto ABIL Braila.

Prezente nationale si internationale in campionatele de automobilism si karting

Debutant in concursurile locale acum 4 ani, cistigator al raliului prieteniei 2007 la general, Dragos Trifonescu, la bordul unui autoturism Golf preparat si pregatit pentru grupa H, clasa 3, grupa autoturismelor libere, fara omologare, a ocupat locul al treilea, la finalul editiei 2008 a Campionatului National de viteza in coasta.
Investitia facuta in masina, precum si celelalte preparative de concurs i-au conferit sansa pilotului brailean de a participa la 16 etape si doar la una dintre ele a abandonat.
Pe plan national, Roberto Ene, nepotul fostului alergator din perioada 1984-1988, la VTM, Anton Ene, a concurat al doilea an in grupa PUFO la karting, unde a iesit vicecampion national, urcind astfel o treapta fata de sezonul 2007. Un rezultat obtinut prin multe antrenamente si devotament.

Moisescu este medaliat cu bronz la seniori, Ene la clasa PUFO

Moisescu Gabriel si Ignatenco Madalin au cucerit locul intii si respectiv doi, la o cursa interjudeteana de indeminare la Buzau.
Alte trei echipaje s-au aliniat la startul actualului sezon la citeva etape ale unor raliuri de orientare care fac parte din calendarul Cupei Europei Centrale, si anume la Praga in Cehia, Opole si Wagrowiec in Polonia, Spiska Bela din Slovacia, Pecs din Ungaria si Baia Mare din Romania si ceea ce este cel mai important este faptul ca nu s-a inregistrat nici un abandon.
Au fost insa citeva locuri pe podiumul pilotilor, printre care al lui Gabriel Moisescu.
"Ca o concluzie generala, pot spune ca s-au consemnat citeva rezultate bune din participarile nationale si internationale, in conditiile in care, la Braila nu avem nici pista, nici poligon si nici o baza materiala de antrenamente. Mai subliniez participarea masiva din acest an a bulgarilor, care au venit cu 14 automobile la startul raliului prieteniei Braila - Dobrich, un concurs la al carui succes si-au adus aportul DSJ Braila, DSJ Slobozia, precum si cele 5 administratii locale reprezentate de primarii oraselor strabatute de traseul raliului. Am cautat sa scot in evidenta rezultatele obtinute de automobilistii braileni, pentru ca aceasta activitate trebuie sustinuta financiar si in 2009 un an, iar potentialii sponsori sa stie ca automobilismul brailean se va remarca si in sezonul competitional urmator, daca va avea o sustinere financiara propice performantei, " a mai precizat Valentin Nemtanu

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu