* problema mirosului greu de descris și de suportat, ce provine deseori de la nivelul canalizărilor din Municipiul Brăila, a fost adusă în discuție, recent, de către consilierul liberal Constantin Sârbu * cu toate acestea, situația semnalată a fost ignorată cu nonșalanță în plen și a rămas fără vreun ecou
Mirosul greu de suportat, propagat deseori de la nivelul canalizărilor din orașul Brăila a ajuns în atenția consilierilor municipali, însă problema a cam fost ignorată. Mai exact, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, ce s-a desfășurat prin sistem video, la rubrica ”Alte probleme”, consilierul PNL Constantin Sârbu a dorit să le semnaleze colegilor această situație problematică. Acesta a precizat că a primit la rândul său sesizări din partea cetățenilor și a solicitat un răspuns din partea conducerii Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila, însă cum la acel moment nu participa niciun reprezentant al operatorului, întrebările au cam rămas ”în aer”.
”Eu pun întrebarea, poate dă cineva un răspuns, totuși. E vorba despre sesizări din cartierul Viziru la Capătul lui 4. Acolo canalizările miros îngrozitor. Apa deja refulează și bolborosește în cazul celor care au toaletele la nivelul parterului blocului sau la nivelul solului. De asemenea, același miros - să nu îi dau acum numele, să ne fie rușine tuturor -, este și la Calea Călărașilor colț cu Șoseaua Griviței. Vă spun: cine stă la semafor pe Șoseaua Griviței trebuie să închidă aerul condiționat și probabil că nu știe cum să scape mai repede de acel miros. Știu că există o procedură de spălare a canalizărilor, dacă se mai introduce și altceva în afară de apă... Știu că nu a plouat. Știu că brăilenii plătesc apa de ploaie și că nu a avut cine să spele canalizările. Ce măsuri se iau sau se vor lua în acest sens? Cum văd dânșii (n.r. - reprezentanții CUP ”Dunărea”) rezolvarea acestei probleme?”, a declarat Sârbu în ședința din 29 aprilie.
Consilierul liberal Cristian Pricop, care era președinte de ședință, a precizat că directorul CUP ”Dunărea” nu participă, însă a întrebat dacă altcineva ar putea oferi vreun răspuns. A urmat un moment de liniște mormântală.
”Nimeni nu se înscrie la cuvânt. Deci probabil că ar trebui făcută o chestiune punctuală, trimisă domnului secretar și apoi să fie oferit un răspuns în scris. Da, deci punctual. Secretar. Se trimite direcției. Se primește răspuns. Dacă se dorește, ședința următoare se citește la «Diverse». Doar în formula aceasta, acum”, a afirmat Pricop.
La rândul său Sârbu a anunțat că va face și acest lucru.