Mergi la conţinutul principal

Mircea Tiberian și Nadia Trofin, în concert la Palatul Lyra

• cei doi mari artiști au susținut un concert de zile mari cu prilejul redeschiderii Sălii de concerte „Dr. Nicu Teodorescu”, de la Palatul Culturii Brăilene „Lyra” • seara de jazz a fost precedată de recitalul talentatului violonist brăilean Alexandru Zamira, elev în clasa a VIII-a la Liceul de Artă „Hariclea Darclee”

 

Seară de jazz oferită, pe 22 septembrie, cu prilejul redeschiderii Sălii de concerte „Dr. Nicu Teodorescu”, recent renovate, de la Palatul Culturii Brăilene „Lyra”, cu participarea cunoscuților artiști Mircea Tiberian și Nadia Trofin (care vor susține un recital de zile mari și în cadrul celei de a X-a ediții a Festivalului Internațional de Jazz „Johnny Răducanu”, din luna octombrie), a tânărului violonist brăilean Alexandru Zamira și a caricaturistului Costel Pătrășcan, precum și a guvernatorul Districtului Rotary România-Moldova 2241, a unor invitați din alte cluburi Rotary din țară și a unor distinși oaspeți brăileni, implicați în amplul proiect de restaurare și reabilitare a Palatului Lyra, ridicat în urmă cu un secol în vecinătatea Centrului Istoric al Brăilei.

În deschiderea concertului, Cristian Nicolae, membru al Clului Rotary Brăila, i-a salutat pe oaspeți, prezentând, totodată, un scurt istoric al Palatului Lyra și al contribuției adusă de toți cei care au sprijinit prin donații dar, mai ales, prin voluntariat, readucerea la viață a acestui monument reprezentativ al orașului. Și pentru că veni vorba de sprijin, trebuie precizat faptul că, în cadrul evenimentului organizat de Rotary Club, a fost organizată o tombolă, iar fondurile adunate vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Palatului Lyra. 

A urmat recitalul violonistului Alexandru Zamira, elev în clasa a VIII-a la Liceul de Artă „Harcilea Darclee” Brăila, care a interpretat în chip genial lucrări clasice din repertoriul românesc și internațional.

Concertul susținut de cunoscuții artiști Mircea Tiberian și Nadia Trofin, prietenii dintotdeauna ai brăilenilor, a fost răsplătit cu îndelungi aplauze, seara de jazz încheindu-se cu un cocktail oferit de Clubul Rotary Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro