Mergi la conţinutul principal

Mircea Sandu, acuzat in cadrul Adunarii Generale a FRF ca tolereaza coruptia

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost acuzat de doi reprezentanti ai diviziilor inferioare, luni, in cadrul Adunarii Generale a FRF, ca tolereaza coruptia la nivelul arbitrilor si observatorilor.
Fostul arbitru Vasile Avram a propus infiintarea unei comisii a observatorilor, moment in care Mircea Sandu a replicat: "Aici este bataia mare a fotbalului romanesc, observatorii si arbitrii!".
Presedintele gruparii Rova Rosiori din Seria C4 a prezentat cum procedeaza observatorii si arbitrii: "La pauza vine observatorul si ii spune arbitrului sa traga pentru gazde". "Aduceti probe", a spus Sandu. "Ce probe? Sa-i inregistram cu reportofonul?", a intrebat oficialul din Rosiori. "Puneti-le politia in circa, dati-i pe mina politiei", a raspuns Sandu.
In discutia aprinsa a intervenit un reprezentant al unui club de juniori din Braila, care a inceput sa strige: "Dar FRF ce face? Observatorii fac ravagii!". "Observatorul scrie ce vrea. Probati! Dumneavoastra ati dat spagi la observatori, nu FRF. Vina este a dumneavoastra, nu a arbitrilor si observatorilor", s-a adresat salii Mircea Sandu, rosu de nervi. "De la presedinte e vina. Nu rezolvati aceasta problema", i-a raspuns persoana respectiva, moment in care presedintele FRF a replicat: "Trebuie probe, comisiile judeca pe raportul observatorului, nu pe altceva. Nu mai incercati acte de coruptie, nu mai dati bani celor ce va cer! Noi nu putem deveni organe de urmarire sau ascultare", a replicat Sandu.
Presedintele gruparii Rova Rosiori a povestit cum in pauza meciului Petrolul Videle - Rova, observatorul din Bucuresti a intrat in cabina arbitrilor la pauza, iar in repriza a doua gazdele au fost favorizate, cistigind cu 2-1. "Chemati la FRF arbitrii si observatorii respectivi, sa vedem", a inchis disputa Mircea Sandu.
Gruparile Juventus Bucuresti, FCM Tirgoviste si Dacia Unirea Braila au propus modificarea sistemului competitional la Diviziile B si C inca din sezonul urmator, dar Sandu a precizat ca regulamentul nu permite modificari de acet gen decit anuntate cu un an inainte de aplicare. "Fac apel la integritatea dumneavoastra. Se doreste o incalcare a statutului si este inadmisibil, nu se poate discuta asa ceva. Sa fim cu picioarele pe pamint. Inteleg supararea dumneavoastra, unii vor retrograda, pierdeti sponsori, dar trebuie sa respectam ce am votat si sa ne apropiem de Europa", a adaugat Sandu.
El a sustinut ca este benefic sistemul recomandat de forurile europene, cel cu 16 echipe in primul esalon, desi Divizia A va trece de la 16 la 18 formatii incepind din sezonul urmator: "Doar cinci federatii au campionate de 18 echipe, la al doilea esalon doar patru tari au doua serii, noi avem trei, dar vom reveni la doua din sezonul urmator. In perspectiva, se va ajunge la o singura serie de 20 de echipe. Probabil ca in viitor forurile internationale o sa ne forteze pe toti sa trecem la 16 echipe in prima liga".
Mircea Sandu a mai spus ca in toata Europa se urmareste reducerea numarului de echipe din campionat si ca in majoritatea tarilor primele trei esaloane insumeaza aproximativ 80 de cluburi, fata de 190 in Romania.
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a intervenit si l-a contrazis pe Sandu: "Sunteti in afara regulamentului, domnule presedinte, daca discutati asa ceva. Intii trebuie modificat statutul si apoi facute astfel de propuneri. Cine nu se uita in carte, nu stie cum sta treaba. Atunci hai sa hotarim sa ia campionatul Vasluiul, daca e asa".
Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a declarat multumit de felul in care directorul general Ionut Lupescu, directorul Departamentului Relatii Internationale, Florin Prunea, directorul sportiv Daniel Prodan si directorul tehnic al loturilor de juniori, Miodrag Belodedici, s-au integrat pe functiile primite la federatie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro