Mergi la conţinutul principal

Mircea Băsescu, uimit de sentinţa de condamnare

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar Marian Căpăţână, judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, potrivit Digi24.
Decizia instanţei nu este definitivă. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.
Mircea Băsescu s-a declarat surprins de sentinţa de condamnare la patru ani de închisoare cu executare pronunţată vineri dimineaţă.
„Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanţă a judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, dar asta este. E o sentinţă pronunţată de instanţă şi o respectăm şi evident o vom ataca cu apel la instanţa superioară. În rest, efectiv sunt stupefiat pentru că Bercea şi familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor şi al audierilor în instanţă, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpăţână. Căpăţână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii", a spus el.

Au scăpat ieftin

La ultimul termen de judecată, cei doi nu s-au prezentat. Tot atunci, procurorii au cerut pe lângă pedeapsa maximă şi confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu şi de 350.000 de euro de la Marian Căpăţână.
Avocaţii lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea clientului lor, susţinând că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influenţă, iar în cazul unei condamnări au cerut să fie cu suspendare sub supraveghere.
Relaţia dintre familia preşedintelui şi cea a lui Sandu Anghel a intrat în atenţia presei în 2010, când Mircea Băsescu a botezat-o pe fiica ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin.
Nu a fost însă prima dată când numele lui Mircea Băsescu a fost invocat în legătură cu dosare penale. În 2011, el apare în inteceptările din dosarul evaziunii din Portul Constanţa. Într-o discuţie, omul de afaceri i se plânge unuia dintre inculpaţii din dosar, fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, de faptul că nu se poate fura.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro