Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Miracolul Pamintului" - un "cult al copilariei indrumate cu dragoste si atentie de cei mai mari"

Proiectul educational "Noi sintem romani", care a reunit mai multe gradinite din municipiul si judetul Braila s-a finalizat. Momentul a fost marcat, ieri, la Muzeul Brailei, prin vernisarea expozitiei
"Miracolul Pamintului", realizata de prescolarii Cercului
"Micii ceramisti" de la Gradinita cu program prelungit nr. 8, la care au participat invitati de la Muzeul Brailei si de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Manifestarea a fost deschisa de cuvintul directorului Gradinitei, Angelica Surdu, care a vorbit despre parcursul celor doi ani de desfasurare a proiectului. "Prin derularea acestui proiect am sadit in sufletele copiilor dragostea pentru limba si poporul roman, fata de anumite mestesuguri pe cale de disparitie si am reusit totodata sa ii apropiem de adevaratele valori ale poporului nostru". Aceasta a mai evidentiat si alte realizari ale copiilor, subliniind elementul de unicitate al proiectului - Cercul de modelaj in lut "Micii ceramisti", indrumat de artistul plastic Lucian Constantin. Acesta a marturisit ca "desi la inceput, copiii au privit neincrezatori bucata de lut, pe parcurs, cu migala, atentie si rabdare lucrul lor a dat roade, rezultind obiecte ingenioase si sugestive". Cele mai reusite lucrari au fost expuse la loc de cinste, in vitrinele Muzeului Brailei, alaturi de piesele de patrimoniu. Pe simeze au putut fi admirate lucrari expuse ale prescolarilor de la Gradinita nr. 8, indrumati de educatoarele Mariana David, Vechiu Stanca, Manita Fotin si Chirica Pelin. Vocea specialistului, reprezentata de Stanica Pandrea, seful Sectiei de Arheologie a apreciat munca prescolarilor ca fiind una de exceptie, pentru virsta lor, plecind cu observatii de la materialul folosit, acelasi cu cel intrebuintat acum mii de ani de oamenii Brailei acelor vremuri, ajungind la tehnica folosita, una dintre cele mai vechi, pina la arderea, care, dupa spusele muzeografului, este una cu totul speciala. Inspectorul general adjunct al ISJ, Lucica Visalon, a supranumit expozitia de ceramica "Miracolul Pamintului" un "cult al copilariei indrumate cu dragoste si atentie de cei mai mari", iar inspectorul de specialitate, Dumitra Dumbrava, a asigurat ca, desi proiectul s-a incheiat cu prima generatie de copii, el va continua cu alte generatii de prescolari si chiar scolari. La final, prescolarii au sustinut un program muzical - artistic cu cintece inspirate din folclorul romanesc, colinde si dansuri populare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii